Újra járnak a vonatok a hatvani vonalon

A Szuha-patak apadásának köszönhetően hétfőn már üzemkezdettől teljes útvonalon közlekedhetnek a vonatok a Hatvan–Somoskőújfalu vonalon – tájékoztatta az MTI-t a Mávinform.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Mávinform2023. 06. 12. 6:24
null
Nógrádszakál, 2023. június 9. A megáradt Bertece-patak vízétől alámosott vasúti pálya Nógrádszakálnál 2023. június 9-én. MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfőn Pásztóról Hatvanba 6.54-kor induló vonat (5817) nem közlekedik. Az utasok a Pásztóról 7.07-kor továbbinduló vonattal (5827) jutnak el Hatvanba. Hétfőtől már nem kell átszállni pótlóbuszra – írták közösségi oldalukon.

Szécsény és Nógrádszakál között továbbra sem használható a vasúti pálya a felhőszakadások okozta károk miatt. A helyreállítás ideje bizonytalan – jelezte a Mávinform.

Balassagyarmat és Ipolytarnóc között pótlóbusz szállítja az utasokat az S790-es vonatok helyett. Az Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani a helyreállításig.

Borítókép: A megáradt Bertece-patak vízétől alámosott vasúti pálya Nógrádszakálnál (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.