Pénzbehajtók törtek egy családra, emberrablás miatt emeltek vádat ellenük

Emberrablás bűntette miatt emelt vádat a Nógrád Vármegyei Főügyészség két férfi ellen, akik egy vállalkozóval szembeni tartozás behajtása érdekében elrabolták az adóst – tájékoztatta az MTI-t a főügyészség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Ügyészség2023. 06. 16. 12:49
Arrested,Man,In,Handcuffs,With,Hands,Behind,Back.,The,Criminal
2141394577 Fotó: Andrey Mihaylov Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a sértett és felesége 2020-ban támogatást vett igénybe ingatlanvásárlásra és -felújításra. A munkára egy kivitelező céggel állapodtak meg, de nem tudtak mindent kifizetni, mert a támogatásból még félmillió forintot nem utaltak ki nekik. Az így kialakult pénzügyi elszámolási vitáról tudomást szerzett az egyik vádlott, aki úgy tudta, hogy a támogatást az adós már megkapta, ezért felajánlotta a cég képviselőjének, hogy ellátogat a férfihoz a vita rendezése érdekében.

A vádlott 2021 júniusában egy társával elment az adós házához, ahol fenyegetéssel követelték tőle a félmillió forintot. A férfi annyira megijedt, hogy bemenekült a házba. A támadója utolérte, többször megütötte, és a földön fekvő sértettet többször fejen rúgta. A behajtó az egész családot fenyegetni kezdte, ezért a feleség a gyermekeikkel kimenekült az udvar egyik melléképületébe, ahonnan tárcsázta a segélyhívót. Közben az egyik vádlott utánament, kikapta a kezéből a telefont, és fenyegetni kezdte, hogy a bankkártyáját és a kódját megkapja az ijedt nőtől.

Az egyik vádlott felszólította a házaspárt, hogy az egyiküknek velük kell mennie egy pénzkiadó automatához, hogy a kártyáról pénzt vegyenek fel, különben megölik az egész családot.

A férfi végül elment a vádlottakkal, akik berángatták az autóba, elvitték egy automatához, és útközben is bántalmazták. A támadók egyértelművé tették, hogy a tartozás teljesítéséig a sértett nem szabadulhat a fogságukból. A vádlottak végül megkíséreltek pénzt felvenni, de fedezet valóban nem állt rendelkezésre, így végül a sértettet kilökték az autóból, és otthagyták.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség emberrablás bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a bíróság szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást szabjon ki a vádlottakra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.