Aljas garázdaság ami történt, elpusztították az atlétikai vb facsemetéit

A társaság ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 07. 18. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen negyven facsemetét ültetett el a XX. kerületi Újtelepi parkerdőben a Pilisi Parkerdő Zrt. a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőivel még májusban. A faültetés az atlétikai világszövetség, a World Athletics fenntarthatósági stratégiájának és a Pilisi Parkerdő Városierdő-fejlesztési programjának közös jelképes akciója volt – tájékoztatta a vállalat a Világgazdaságot kedden, és felhívták a figyelmet arra is, hogy

a napokban ismeretlen tettesek a facsemeték kétharmadát megrongálták, elpusztították.

Az ügyről jelenleg annyit lehet tudni, hogy július 1-jén este a negyven facsemetéből majdnem harmincat megrongáltak, illetve elpusztítottak. A Pilisi Parkerdő munkatársai megpróbálják a menthető csemetéket visszametszéssel megőrizni, a többi helyére pedig újakat ültetnek. 

A társaság ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Továbbá az Újtelepi parkerdő és minden más helyi közösség figyelmét, részvételét kérik természeti értékeink megőrzése érdekében. 

Borítókép: Egy megrongált csemete (Fotó: Pilisi Parkerdő)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.