Együtt sétált ismerősével, akit fejbe rúgott, hogy ájult állapotában elszedhesse a pénzét

A támadó kihasználta áldozata védekezésre képtelen állapotát.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 07. 05. 14:36
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy negyvennyolc éves nyíregyházi lakos ellen – írja a Police.hu.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szóváltást követően 

fejbe rúgta ismerősét azért, hogy válltáskáját megszerezze és eltulajdonítsa.

 A két férfi együtt gyalogolt Nyíregyházán, a vasútállomás melletti járdaszakaszon 2023. július 3-án éjjel, amikor a konfliktus kialakult. 

A bántalmazott férfi a rúgás következtében eszméletét vesztette, és a földre esett. A támadó kihasználva áldozata védekezésre képtelen állapotát, a mellkasán átvetett táskáját – a benne lévő személyes iratokkal, bankkártyával, mobiltelefonnal, valamint kétszáz euróval együtt – elvette. 

A sérült férfit ezután magára hagyta. Nem ment messzire, így a rendőrök, akik perceken belül a helyszínre értek, még a vasútállomás közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Cs. S.-t, akinél megtalálták a másik férfi értékeit. A rendőrök értesítették a mentőket, akik a megsérült férfit kórházba szállították.

Az egyenruhások B. Cs. S.-t előállították a rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett elkövetésének gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.