Lövés dördült Székesfehérvár belvárosában, megszólalt a szemtanú

A rendőrök a helyszínen elfogták azt a harmincnyolc éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Székesfehérvár belvárosában egy gáz-riasztó fegyverrel leadott lövéssel keltett riadalmat az emberekben.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség, FEOL2023. 07. 05. 12:10
Gáz-riasztó fegyverhez való lőszerhüvely Forrás: police. hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden este riasztották a rendőröket a Juhász Gyula utcába, ahol egy láthatóan ittas férfi egy fegyvernek látszó tárggyal sétálgatott. Később egy üzlet bejárati ajtaját rugdosta, és a magánál tartott gáz-riasztó fegyverrel a levegőbe lőtt.

A székesfehérvári rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A személyleírás alapján 

perceken belül elfogták az elkövetőt, majd előállították.

A nyomozók a helyszíni szemle során a lőszerhüvelyt megtalálták, majd lefoglalták a férfi zsebéből előkerült gáz-riasztó lőszerrel együtt. Az elkövető lakóhelyén is kutatást tartottak, ahol fegyverviselési engedélyt, gáz-riasztó pisztolyt, fegyvertárat és gáz-riasztó töltényeket foglaltak le.

A székesfehérvári lakos ellen fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Fehér Gábor

 

Megszólalt a szemtanú

Az egyik étteremben dolgozó férfi lett rá figyelmes kedden este, hogy egy erősebb testalkatú férfi pisztollyal az oldalán sétál föl-alá az utcában. Úgy viselkedett, mint aki nem igazán tudja, hogy hol van.

Mivel sok olyan esetről lehetett hallani külföldről, hogy valaki bekattant és elkezdett az utcán lövöldözni, a szemtanú azonnal hívta a rendőrséget. A diszpécsernek megadta a személyleírást, de közben a gyanús járókelő háromszor belerúgott az egyik bejárati ajtóba, majd leadott egy lövést is, és már látható volt, hogy akár komolyabb baj is lehet.

Ezt rögtön mondtam a diszpécsernek, és kértem, hogy azonnal induljon a rendőrség, hiszen senki nem tudja, éles-e a fegyver. Az összes vendéget betereltem a teraszról, nehogy bárkinek bántódása essen

– idézte fel a történteket a Fejér Vármegyei Hírportálnak a szemtanú. Hozzátette: legfeljebb fél órán belül a férfit elvitték a rendőrök abból az épületből, ahová időközben bement. 

Borítókép: A helyszínen talált lőszerhüvely (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.