Ilyen volt Tusványos első napja + videó

Riport is készült a szabadegyetem idei első napjáról.

Magyar Nemzet
2023. 07. 20. 15:19
null
Tusnádfürdõ, 2023. július 18. Fiatalok érkeznek a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborba (Tusványos) az erélyi Tusnádfürdõn 2023. július 18-án. MTI/Veres Nándor Fotó: MTI/Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV riportfilmet forgatott a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor első napjáról, amit itt lehet megtekinteni:

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, szerdán kezdődött el hivatalosan az idei Tusványos. Kedden egyébként nulladik napot hirdettek, így akik tudták, már aznap elkezdték a bulizást. 

A szerdai első nap eseményeiről mi is beszámoltunk: Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a megnyitón kijelentette: létezik elvi és logikai lehetőség arra, hogy 

kimaradunk a háborúból, és mégis a vesztesek oldalára kerülünk, amit mindenképp el kell kerülni. 

Hozzátette, nemzedékünk ilyen közel nem volt még háborúhoz, mint most, Magyarország pedig ebben a helyzetben a béke diplomáciájának útját választotta. Nem tudunk hinni abban, hogy ennek a háborúnak van katonai megoldása. Magyarország ezért helyezkedett arra az álláspontra, hogy ki szeretne maradni a háborúból – mondta. 

A szabadegyetem legjobban várt eseményét szombaton tartják, amikor Orbán Viktor miniszterelnök és Tőkés László püspök mond beszédet.

@hirtv_official Ilyen volt a szerdai nap a 32. Bálványosi Szabadegyetemen.🥳 A Tusványosi eseményeket kövessétek élőben a HírTv-n! #tusvanyos #erdely #nekedbelegyen #hirtv_official #buli ♬ GASLIGHT - INJI

Borítókép: Fiatalok érkeznek a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborba az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 18-án. (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.