Letartóztatták T. Róbertet, az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját

A 35 éves férfi nem fellebbezett a döntés ellen, így az jogerőssé vált.

Magyar Nemzet
2023. 07. 21. 12:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ügyészségi forrásaink szerint letartóztatta a bíróság T. Róbert Dánielt, aki a gyanú szerint múlt csütörtökön egy XIII. kerületi lakásban végzett a barátnőjével.

 Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője lapunk megkeresésére közölte: 

az illetékes nyomozási bíró az ügyészségi indítványának megfelelően 30 napra elrendelte T. Róbert letartóztatását. T. Róbert nem fellebbezett a döntés ellen, így az jogerőssé vált. 

A helyettes szóvivő hozzátette: az emberöléssel megalapozottan gyanúsított férfi fenntartotta teljeskörű beismerő vallomását. A büntetőeljárási törvény szerint hamarosan elrendelik az emberölés gyanúsítottjának elmeorvosi vizsgálatát.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint 

a terhelt cselekménye bizonyítottság esetén emberölés bűntettének megállapítására lehet alkalmas, büntetési tétele öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Mint írták, T. Róbert személyi körülményei rendezetlenek. Rendszeres jövedelemmel nincs, megélhetését az ismerőseitől kapott kölcsönökből biztosította, ezen felül jelentős hiteltartozása is van. Állandó lakhelyén évek óta nem él, az albérletét – amely az elkövetési helyszín volt – feltehetően felmondják. A férfi a terhére rótt bűncselekmény után a hatóságok elől elrejtőzött, elfogásáig bujkált. Mindezek és a bűncselekmény miatt kiszabható büntetés mértékéből fakadó fenyegetettség miatt megalapozottan feltehető, hogy a terhelt a hatóságok elől ismét elrejtőzne vagy megszökne. 

A bíróság a bűncselekmény jellege, a nyomozás állása, a terhelt személyi körülményei, valamint különösen az eljárás előtt tanúsított magatartása miatt úgy határozott, hogy esetében a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag a letartóztatással biztosíthatók. A végzés végleges.

Mint ismert, az angyalföldi gyilkost ötnapos hajtóvadászat után kerítette kézre a rendőrség, T. Róbert öt napig bujkált egy romos házban a Római-parton, nem messze attól a helytől, ahol aztán elfogták. Elfogásakor úgy nézett ki, mint egy hosszabb ideje a vadonban élő hajléktalan. Ezt követően a Teve utcai rendőrközpontba szállították, ahol alig egy órát tartott a kihallgatása: a 35 éves férfi mindent beismert, így kihallgatása végén őrizetbe vették. T. Róbert kihallgatásán elmondta azt is: az Északi vasúti összekötő hídra ment fel, mert öngyilkos akart lenni, de végül nem merte megtenni. Sajtóhírek szerint a férfi ügyvédje is arról beszélt, hogy T. Róbert öngyilkos akart lenni. Hagyott egy búcsúlevelet a lakásban, amelyben arról írt, nem tudja miért tette ezt, mert borzasztóan szereti ezt a lányt és nagyon megbánta a cselekmény elkövetését és véget fog vetni az életének.

Borítókép: T. Róbert és párja (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.