Majdnem megismétlődött az angyalföldi tragédia, a kés közel volt a nő nyaki ütőeréhez

Elrendelték a letartóztatását annak a férfinak, aki féltékenységből akart végezni élettárásával és magával – közölte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-vel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 19. 11:41
Violent,Man,Carries,A,Knife,Attempting,To,Attack,A,Young, kés, támadás, párkapcsolati erőszak
2027620193 Fotó: Juicy FOTO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nő még 2021-ben egy internetes közösségi oldalon ismerkedett meg a gyanúsítottal, aki élettársi kapcsolatot alakított ki vele. Két héttel a bűncselekményt megelőzően a férfi féltékenykedni kezdett az asszonyra, akit megfenyegetett, hogy ha megcsalja őt, elvágja a torkát. Július 15-én a sértett átment a bátyjához, hogy segítséget nyújtson egy lakodalom előkészületeiben. Közben a gyanúsított közölte vele, hogy nem kíséri el, és el fog tőle költözni.

Éjszaka a sértett arra ébredt, hogy a terhelt a hajánál fogva lehúzta az ágyról, és bántalmazza őt. Miután a rendőrök megérkeztek a házhoz, a férfi távozott, de később visszament, betörte az ajtót és a konyhában magához vett egy kést, majd azt a nő nyakához tartva sebet ejtett rajta.

Végül a nőnek sikerült kiszabadulnia a férfi szorításából, és elmenekült, majd később a szomszédaitól kért segítséget.

Az eset következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a vágás közel volt a nyaki ütőérhez, amelynek sérülése akár halálos eredménnyel járó vérvesztést okozhatott volna – írták.

A bírósági közlemény szerint a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb augusztus 18-ig.

A végzés nem végleges, de végrehajtható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.