Olyan fényes tűzgömb haladt át Magyarország egén, hogy az sem hiszi el, aki látta

Kék színe volt.

Magyar Nemzet
Forrás: Időkép2023. 07. 24. 12:59
Comet,In,The,Starry,Sky.,Elements,Of,This,Image,Furnished
296144591 Fotó: Triff
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fényes, kék színű tűzgömb tűnt fel Magyarország egén, egészen pontosan az északi terület fölött – adta hírül az Időkép. Mindez éjjeli 2 óra 32 perckor történt, így, aki nem tudott aludni hajnal fél három környékén és az eget fürkészte az élet értelmét keresve, nagy dolognak lehetett szemtanúja. 

A tűzgömböt a portál két webkamerája is megörökítette, a képeket ide kattintva tekintheti meg. 

Meteorügyi érdekesség, hogy egy adott meteor színét is láthatja másképp két ember, ugyanis szemünk színérzékelése egyénről egyénre váltakozik. Ehhez hozzájárul az is, hogy a meteorjelenség halvány, és bár adott esetben a fényképezőgép még érzékelheti a színét, az emberi szem viszont kikapcsolja a színérzékelést – írja a Vega Csillagászati Egyesület portálja

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shuterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.