Úgy elszaporodott a vaddisznó Pécsen, hogy a város egyes helyein is ki lehet lőni

Meghosszabbította a rendőrség a belterületi vadászatra adott engedélyt Pécsen a kártékony vaddisznóállomány megfékezése érdekében.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 07. 11. 13:37
null
Pécs, 2018. január 29. Köd gomolyog Pécs Deindol városrészében a Tubesrõl fotózva 2018. január 28-án. MTI Fotó: Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsi Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben található elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók miatt korábban lakossági bejelentések érkeztek, mert a vadak jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben. A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászterülettel, ezért 

a kártékony vadállomány eltávolításának egyetlen lehetséges módja a vaddisznók belterületi vadászata.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta a lakosságot, hogy július 10. és december 31. között a csillagászati napnyugtát követő egy óra és a csillagászati napkeltét megelőző egy óra között a Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján belterületi vadászatot engedélyezett, mivel a vaddisznók továbbra is jelen vannak a területen.

Az érintett terület

  • a pécsi Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú ingatlan, illetve 
  • a Nagydeindoli utca 68. számú ingatlan területe.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet, hogy az arra járók fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Borítókép: A Deindol városrész Pécsen (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.