Svéd férfi vezette a magyar rendszámú autót, melyben harminchat migráns utazott

A sofőrt a rendőrök elfogták, előállították, majd embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 07. 10. 12:46
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém vármegyei rendőrök a 8-as számú főút litéri elágazójánál állították meg a magyar rendszámú kistehergépkocsit – közölte a Police.hu

A járőrök 2023. július 10-én nem sokkal 9 óra után a 8-as számú főút litéri elágazójánál állítottak meg egy magyar rendszámú kistehergépkocsit. A járművet egy harmincéves svéd férfi vezette, és a járműben az egyenruhások 36 illegális migránst találtak. Közülük tizenegy fő szír, kilenc személy marokkói, tizenöt fő török és egy pedig kirgiz állampolgárnak vallotta magát. Magyarországi tartózkodása jogszerűségét egyikőjük sem tudta hitelt érdemlően igazolni.

A sofőrt a rendőrök elfogták, majd előállították a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságra. Ellene embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. Az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről az egyenruhások a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek.

Borítókép forrása: Police.hu

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.