Tizenöt új végrehajtót nevezett ki az SZTFH elnöke

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeletei Hatóságának (SZTFH) elnöke hangsúlyozta, hogy minden eszközzel támogatja a hivatásrend megtisztulási folyamatát.

Magyar Nemzet
2023. 07. 06. 17:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hatóságunk együttműködést kínál minden olyan végrehajtónak, aki a jogszerűség, szakszerűség, empátia hármas elvárásrendszernek megfelelően végzi a munkáját – jelentette ki Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeletei Hatóságának (SZTFH) elnöke csütörtökön, miután a Végrehajtói Kar 15 új tagjának adta át a kinevezési dokumentumot.

A hatóság elnöke beszédében rámutatott: az SZTFH másfél éve látja el a végrehajtói kar és a végrehajtók felügyeletét, és 58 új végrehajtó lett kinevezve. Biró Marcell hangsúlyozta, hogy az eltelt időben kinevezett végrehajtók pályázatának elbírálása rendkívül szigorú kritériumrendszer alapján történt.

Az SZTFH elnöke kiemelte: a jogalkotó minőségi változást tudott elérni, hogy jogi egyetem elvégzéséhez kötötte e munkakör betöltését. Emlékeztetett arra is, hogy ez évtől megszűnt a határozatlan időre szóló kinevezés rendszere és egységesen minden megbízatás hét évre szól.

Szólt arról is, hogy a bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítása kötelező kétévenként teljesítendő szakmai továbbképzést vezet be a végrehajtóknaka, és minden év január 31-ig éves írásbeli beszámolási kötelezettséget ír elő. Továbbá a pénzkezeléssel összefüggésben megállapított kötelezettségszegés esetén a bíróság köteles a végrehajtót pénzfizetésre kötelezni.

Az SZTFH elnöke felhívta a frissen kinevezett végrehajtók figyelmét arra, hogy a hatóság jogszerű, szakszerű és empatikus tevékenységet vár el a végrehajtóktól, egyben zéró toleranciát hirdet a szabályszegések ellen. Hangsúlyozta, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja a hivatásrend megtisztulási folyamatát. 

Borítókép: Illusztráció (Pexels.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.