Mintegy hétszáz utcatáblát cserélnek le Békéscsabán

A polgármester felhívta a békéscsabaiak figyelmét, hogy az ingatlant megfelelő házszámtáblával a tulajdonosának kell ellátnia.

Magyar Nemzet
Forrás: BEOL2023. 07. 21. 10:43
Forrás: BEOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hétszáz megkopott, esetleg megrongálódott utcanévtáblát cserélnek ezekben a napokban Békéscsabán. A munkálatok az önkormányzat saját forrásából valósulnak meg, azok július 28-ig véget érnek. A minap többek között a Berényi út környéki Gellért és Leiningen utcákban dolgoztak a szakemberek – közölte a Beol

Szarvas Péter polgármester elmondta a Beolnak, hogy nagyváros Békéscsaba, és ahhoz, hogy mindenki mindig pontosan eligazodhasson egy kereszteződéshez érve, pontos, jól látható, jó helyre felszerelt táblákra van szükség. Az elöregedés és az időjárási viszonyok miatt, például főleg azokon a helyeken, amelyeket tűz a nap, a közterületek nevei alig vagy egyáltalán nem olvashatók.

Hozzátette, 2021 végén zajlott egy felmérés, hogy mely helyszíneken szükséges cserélni a régi táblákat. Most pedig azt követően, hogy a meghatározott műszaki feltételek alapján lefolytatták a beszerzési eljárást, eldőlt, hogy mely vállalkozás végezheti el a munkálatokat. A legkedvezőbb ajánlatot az önkormányzat cége, a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. adta.

A polgármester felhívta a békéscsabaiak figyelmét, hogy az ingatlant megfelelő házszámtáblával a tulajdonosának kell ellátnia. Ezeknél fontos, hogy közterületről jól látható helyre, a ház falára vagy az utcai kerítésre helyezzék el. Házszámtáblák hiányában például a mentők, a tűzoltók és az egyéb hatóság munkatársai nem vagy akadályozva, késve találhatják meg adott esetben a pontos címet.

Borítókép forrása: Beol

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.