Több mint nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

 Az elmúlt héten a hatóság 1428 határsértőt tartóztatott föl.

Munkatársunktól
2023. 07. 03. 8:16
szerbia menekültek
20220706 Szerbia, Horgos Migránsok a határnál. Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 808 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig: pénteken 224, szombaton 319, vasárnap pedig 255 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök – derült ki a rendőrség honlapján olvasható statisztikából, amely szerint az ország belsejében tíz határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Mint írták: az elmúlt héten az ország területén 1428 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – június 19-től 25-ig – a feltartóztatottak száma 1980 volt. 

A rendőrségi összesítőből az is kiderül, az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 34 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt pedig 19 gyanúsított ellen indult eljárás.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.