Változnak a hulladékgyűjtés szabályai, jobb, ha erre odafigyel

Hoppon maradhat, ha nem figyel eléggé.

magyar nemzet
Forrás: Szegedi Hulladékudvar2023. 07. 07. 13:50
elektronika hulladék
20221011 Orosháza Elektronikai hulladékgyűjtés. képen Melega Bence a hulladékudvar munkatársa Fotó: Für Henrik FH Békés Megyei Hírlap Fotó: Für Henrik/Békés Megyei Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha megszokásból indul a hulladékudvarba, kellemetlen meglepetéssel szembesülhet, ugyanis új, szigorúbb szabályok léptek életbe július harmadikától. Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy július 1-jétől a Mol irányítja és szervezi a magyarországi települési hulladék begyűjtését és kezelését, valamint működteti a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszert.

Közleményében a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. arról tájékoztat, hogy a továbbiakban néhány fontos változtatással kell számolniuk azoknak, akik a hulladéktelepre mennek. Az egyik ilyen, hogy a leadni kívánt hulladékot csak akkor veszik át, ha az mérhető formában van, ez azt jelenti, hogy az ömlesztett hulladékot – többek között a sittet – is dobozolni, zsákolni kell, hogy azt le lehessen mérni.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a különböző fajta hulladékokat fajtánként szét kell válogatni, továbbá figyelmeztetnek, hogy 

a mérlegelés szigorítása miatt megnövekedhet az átvételi idő.

Kiemelték, hogy a hulladékudvarban leadható mennyiség is változik, amelyről az adott udvar oldalán lehet tájékozódni. Változott az is, hogy országosan bármelyik hulladékudvar igénybe vehető, ehhez csak lakcímkártyára van szükség. 

A hulladékudvar szolgáltatásaira az a magánszemély jogosult, akinek van hulladékszállítási szerződése, nincs díjhátraléka, és aki a személyazonosságát hitelt érdemlően képes igazolni. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Békés Megyei Hírlap/Für Henrik)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.