„Ez már hadüzenet!” – Visszafestette szivárványosra az Amnesty a ferencvárosi padot

Nácinak nevezte az ülőalkalmatosságot Fradi-színekre korrigáló személyeket a kerület Kétfarkú Kutya párti alpolgármestere.

Magyar Nemzet
2023. 07. 10. 8:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy örömmel tudatta a Soros György által finanszírozott Amnesty International Magyarország tegnap késő este, hogy úgymond ígéretüket betartva visszafestették szivárványosra a Tompa utcai padot – számoltak be Facebook-oldalukon. Tették ezt „mindenkinek, aki velünk együtt egy nyitott, szabad és boldog országban akar élni” –, megkérve az embereket, hogy vigyázzanak a padra. Az Amnesty rendőrségi feljelentést is tett az ügyben, mondván, a pad egy olyan jelkép, amit közösen kell megvédeni. 

A pad zöld-fehérre módosítását kommentálva 

Döme Zsuzsanna, Ferencváros alpolgármestere (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) hívta nácinak azokat a személyeket a közösségi oldalán, akik a kerület futballcsapatának színeire festették a padot. 

A Kétfarkú Kutya párti alpolgármester szerint a padot átfestők műveletlenek lehetnek, mert arra kérte őket, hogy legalább otthon vegyenek elő egy könyvet „két náci karlendítés között”.

– Ez már hadüzenet – reagált az egyik szurkolói csoport az újrafestésre a Facebookon, ami mellé egy képet is feltettek, amelyen három aktivista és egy biztonsági őr látható a pad festése közben. A drukkerek azt is megígérték, hogy „lesz ennek még folytatása”.

Mint arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, Fradi-szurkolók festették át a Soros-szervezet és a baloldali kerületvezetés közös kezdeményezését. „Ez a város nem az a város. Ferencváros. Lassan Baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná” – közölte a Fradimob Facebook-oldal. Erre Baranyi Krisztina kerületi polgármester gúnyosan reagált közösségi oldalán: „a ferencvárosi fociultrák hatalmas győzelmet arattak a Tompa utcában” – írta. Baranyi korábban, tavaly ősszel negatív, elítélő véleményt nyilvánított a Fradi nemzetközi sikereivel kapcsolatban, amikor azt nyilatkozta, hogy a focicsapat „az adóforintjainkból felpumpált kirakatcsapat, tele olyan játékossal, akik mielőtt idejöttek, nemhogy Ferencvárosról, de valószínűleg Magyarországról se hallottak.” Ezzel xenofób, idegengyűlölő módon utalt a Fradi külföldi játékosaira a baloldali politikus. A polgármester értékelése szerint „attól nem kell hasra esni, hogy közpénzcsilliárdokból összejön az európai középmezőny alja”.

Az ügy előzménye, hogy megosztó, provokatív céllal átadták Budapest első szivárványos köztéri padját a ferencvárosi Tompa utcában.

Borítókép: Nagy az öröm az Amnesty soraiban a visszafestés után (Forrás: Amnesty International Magyarország Facebook-oldala)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.