Állandó ostrom alatt a déli határ, folyamatos a migráció

Ismét több fotó készült olyan eldobált iratokról, amelyekkel a bevándorlók még legálisan érkeztek Szerbiába, ahonnan illegálisan, embercsempészek segítségével próbálnak továbbjutni.

Magyar Nemzet
2023. 08. 23. 7:56
null
202200727 magyar szerb hatar migransok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem enyhül a migrációs nyomás a déli határon, az elmúlt napokban is több száz illegális határátlépővel szemben kellett a hatóságoknak fellépniük. Az Országos Rendőr-főkapitányság összesítése szerint kedden közel hatszáz határsértőt tartóztattak fel, és 305 személyt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

Ezzel párhuzamosan öt embercsempész is lebukott, ellenük büntetőeljárás indult. Egyikük például tizenhét, magát török állampolgárnak valló személlyel utazott. Hegyeshalomnál egy román férfi által vezetett autóból került elő harminckét illegális „átutazó”. 

A Híradó.hu beszámolója szerint az elmúlt napokban még a tegnapinál is többen próbáltak illegálisan Magyarország területére lépni. Mint írták, csak hétfőn 936 illegális bevándorlóval szemben kellett intézkedniük a hatóságoknak, de pénteken például ezernél is több migráns próbált Magyarországra jutni. 

Ismét több fotó készült olyan eldobált iratokról, amelyekkel még legálisan érkeztek a bevándorlók Szerbiába, ahonnan aztán illegálisan, embercsempészek segítségével próbálnak továbbjutni.

Beszámolójuk szerint Obrenovác utcáin nagy csoportokban vonulnak a migránsok, a helyiek nem győzik kikerülni őket, azt mondják, hogy a migránsok nem tisztelik sem őket, sem az alapvető közlekedési szabályokat.

Az ott élők félelme nem alaptalan, nemrégiben a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy a baloldal által csak álproblémának nevezett migráció pokoli állapotokat teremt a Délvidéken. 

A Frontex adatai szerint egyébként 

az év eleje óta negyvenezer migráns érkezett a Nyugat-Balkánra, az ide belépők legnagyobb része Szerbián keresztülvágva, a magyar határon akar bejutni az unió területére.

Ennek eredménye, hogy a magyar hatóságok heti átlagban mintegy háromezer illegális határátlépést akadályoznak meg, ami miatt folyamatos a bevándorlók jelenléte a határ déli oldalán – és ahol kriminális állapotok uralkodnak. 

Borítókép: Illegális határátlépők Röszkénél (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.