Baltával üldözte az utcán, mert nagyon részeg volt, és nagyon haragudott a vajdácskai férfira

Azt ordította, ha utoléri, megöli.

Magyar Nemzet
Forrás: Boon2023. 08. 24. 14:07
balta Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség – adta hírül a Boon. A vád szerint a férfi március 24-én délután négy óra körül – erősen ittas állapotban – a nyitott nagykapun át bement egy férfi vajdácskai  házának udvarára, ahol 

a házigazdát kihívta és megöléssel fenyegette úgy, hogy közben a kezében lévő baltával hadonászott.

Azonban ez még csak a kezdet volt. Bár a gazda felesége több esetben távozásra szólította fel a hívatlan vendéget, az a baltával a férfi felé indult, mire a másik ijedtében a kiskaput átugorva az utcára menekült, a támadó pedig – a baltát lengetve – üldözni kezdte, miközben többször is megfenyegette azzal, hogy ha utoléri, megöli. Ennek végül egy, a hangoskodás miatt az utcára érkező szomszéd vetett véget, aki a támadót lefogta és hazakísérte.

Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és az elkövetéshez használt balta elkobzását indítványozta a bíróságnak, miután a vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen – indokolta közleményében az ügyészség. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.