Megrongált egy nagykövetségi épületet, majd baltával támadt a rendőrökre egy férfi + videó

Kényszergyógykezelésre kerülhet az a férfi, aki üzenetben megfenyegette, majd baltával, kalapáccsal támadt a rendőrökre, miután megrongálta az egyik nagykövetségi épületet Budapesten.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség.hu2023. 08. 14. 12:49
balta Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy kóros elmeállapotú férfi ellen, aki a budapesti Osztrák Nagykövetség épületét 2022. november 2-án megrongálta és baltával, majd egy későbbi alkalommal kalapáccsal támadt a kiérkező rendőrökre – adta hírül az Ügyészség.

A férfi tavaly nyáron úgy érezte, hogy igazságtalanul bántak vele a rendőrök, ezért szeptember elsején e-mail-üzenetben a rendőröknek azt írta, hogy ezt megfogja torolni. Ezután 2022. november 2-án megjelent a budapesti Osztrák Nagykövetségen, és mivel nem engedték, hogy a nagykövettel bejelentkezés nélkül beszéljen, a nála lévő baltával és vésővel elkezdte rongálni az épületet. 

A kiérkező rendőrök felszólították a férfit, hogy a szerszámokat tegye a földre, ő azonban a baltát felemelve a rendőrök felé lépett, és közölte velük, hogy 

Ha közelebb jöttök, megöllek benneteket!

A férfi nem volt hajlandó letenni a baltát és a vésőt, újra a megölésükkel fenyegette meg a rendőröket, akik végül többször is könnygázspray-t használtak ellene.

A férfi ezután a rendőrök elől hátrálni kezdett, 

majd hirtelen a baltát felemelve megindult az egyik intézkedő rendőr felé, és erőteljes, célzott mozdulattal a rendőr feje, illetve nyaka felé csapott,

a rendőr azonban a csapást észlelve hátralépett, így a férfi nem találta el.

A rendőrök ezt követően a férfit földre vitték, majd megbilincselték és előállították. A kóros elmeállapotú férfi a rendőrök fenyegetését ezután sem fejezte be, és több fenyegető üzenetet küldött az egyik vidéki rendőrkapitányság és a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányság rendőreinek.

A Terrorelhárítási Központ rendőrei a történtek miatt idén január 20-án megjelentek a férfi lakóhelyén, hogy a férfit bevigyék kihallgatni.

A megjelenő rendőröket a férfi a kezében lévő kalapáccsal fenyegetni kezdte, 

majd amikor a rendőrök sokkolót használtak a földre terítéséhez, a férfi a kalapácsot nagy erővel közéjük dobta.

A rendőröknek sikerült kitérniük a feléjük repülő kalapács útjából, így a támadásban sérülés nem történt.

Az aljas indokból, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt folytatott ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – a vádlott kóros elmeállapotára tekintettel –  vádiratában a férfi kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.