Belharc Budapesten: nekiment a fővárosi vezetésnek az ellenzéki polgármester + videó

Elvben holnaptól ismét járnia kellene a villamosoknak a hűvösvölgyi szakaszon, csakhogy akadálymentesítés helyett akadályt építettek Budagyöngyénél, és a fákkal sem bántak kesztyűs kézzel.

2023. 08. 31. 7:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől már járniuk kellene a Hűvösvölgyig vezető vonalon az alacsonypadlós villamosoknak, ám nem minden történt úgy a felújítás során, ahogy azt a magát zöldnek hirdető fővárosi ellenzéki vezetése elképzelte. Fákat tettek tönkre és akadályt építettek a Budagyöngye megállóban.

Az ugyancsak ellenzéki II. kerületi polgármester közösségi oldalán háborodott fel és esett neki a fővárosi vezetésnek.

Őrsi Gergely polgármester a fejét fogja a Budagyöngye megállóban. Forrás: Őrsi Gergely Facebook-oldala

Őrsi Gergely nem köntörfalazott:

Elvárom, hogy mire újraindul a villamosforgalom, addigra akadálymentesítse a most padkával ellátott megállót a főváros, a BKK vagy az alvállalkozó.

Merthogy a kényelmes és akadálymentes közösségi közlekedés megteremtése lenne a cél az 56-os vonalán, ám a Budagyöngye megállójában a főváros egyelőre nem akadálymentesített, hanem padkát épített.

A Szilágyi Erzsébet fasor útpályájának felújítása, a villamospálya felújítása, valamint az érkező CAF villamosok rendkívül fontos fejlesztések, amiket kár lenne bosszantó, de fontos hiányosságokkal keserűvé tenni, ezért a polgármester azt kéri a fővárostól, hogy a még nem akadálymentesített megállókat, vagy a figyelmetlenségből padkával ellátott megállókat hozzák helyre.

A Szilágyi Erzsébet fasor felújítása során is komoly gondok voltak

A II. kerületi önkormányzat ugyanis felújította saját zsebből a fővároshoz tartozó Szilágyi Erzsébet fasor legrosszabb szakaszát, hogy ne kelljen több nyáron át többször korlátozni a forgalmat, és biztonságosabb legyen a közlekedés a vállalhatatlanná vált útszakaszon.

A polgármester azt írja posztjában, engedélyt kértek a fővárostól, hogy a munkát, amit helyettük végeznek, szabályszerűen elkezdhessék. 

– Az engedély megadásához 26 fős különítmény érkezett, hogy rendkívüli alapossággal megbizonyosodjanak például arról, a munkavégzés során vigyázni fogunk a fákra. Ehhez képest 

a főváros alvállalkozói a Szilágyi Erzsébet fasorban végzett pályafelújítási munkálatok során több millió forintos kárt okoztak a fasori fákban, köztük egy legalább hatvanéves gesztenyefában is. 

A kivitelezés során a fák törzsein okoztak sérüléseket, több ágat letörtek, vagy éppen nekimentek a fáknak. Nem tartották be a favédelmi előírásokat, nem védték kellőképpen a fák törzsét – írja erről a II. kerületi ellenzéki polgármester.

Borítókép: Az 56-os villamos Kelemen László utcai megállója még a felújítás előtt (Fotó: BKK)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.