Bikák áldozata lett a Mórról eltűnt kis kenguru

Éjjel még lerúgta a szomszéd kutyáját, azonban a többmázsás bika ellen sajnos már nem volt esélye a túlélésre.

MAGYAR NEMZET
Forrás: KEMMA2023. 08. 13. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Betévedt a szomszéd marhái közé a móri Dorinita Családi Farm elszökött kenguruja. A hatalmas, több mázsás bika a területét védve pedig nekiment a furcsa jövevénynek.

György Anita, Jack gazdája elmondta, hogy a szomszéddal folyamatosan tartották a kapcsolatot, hiszen tudták, hogy a kenguru a környéken ugrál, és keresi a hazavezető utat. A terv az volt, hogy Jacket kitereljék a szomszéd nagy legelőjére, és ott bekerítve kifárasszák, majd a lelassult állatot hálóval befogják.

Ezért a szomszéd lekapcsolta a villanypásztort. Azonban Jack nem jó irányba indult, és a legelő helyett a bikák között kötött ki – számolt be róla a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál.

– A szomszéd hívott, hogy Jack bement a bikák közé, és menjünk gyorsan. Amikor odaértünk, láttuk, hogy a bika nekinyomja a kerítésnek a kengurut. Gyorsan elzavartuk, és bementünk hozzá. Mintha még ugrott volna egyet, majd leült, rám nézett, és eldőlt. Megpróbáltam újraéleszteni, de nem sikerült. Külsérelmi nyom nem látszik rajta, lehet, hogy belső sérülése lett, de az is előfordulhat, hogy a stressztől állt meg a szíve – mondta szomorúan Anita, aki ezek után feljelentést tesz a rendőrségen.

Egyre biztosabbak vagyunk benne, hogy valaki szándékosan kiengedte Jacket a kifutójából. Hiszen mind a kerítés, mind a dupla zár érintetlen volt, és a párja a bezárt kifutóban egyedül volt. Jack egyrészt kölyök kora óta nálunk van, így a család kedvence lett. Másrészt a kenguru nem olyan állat, amit a piacon beszerezhetek. Nehéz újat beszerezni

– fejtette ki az elpusztult kenguru gazdája, aki azt gyanítja, hogy Jack párja, Jill vemhes.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy egy Bennett-kenguru eltűnt szerdán egy móri családi farmról. A Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesület, valamint a Dog Plusz Egyesület segítségét kérték, hogy hőkamerás drónnal eredjenek az ausztrál állat nyomába.

Borítókép forrása: Kemma

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.