Budapest és Washington politikai vitáinak hátterében valójában egy dolog áll

Szánthó Miklós szerint Washington és Brüsszel megpróbál nyomást gyakorolni Magyarországra, hogy igazodjon az úgynevezett európai és liberális értékekhez.

Magyar Nemzet
2023. 08. 09. 9:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden, a Biden-adminisztráció és Magyarország közötti politikai vita valójában világnézeti ellentétek következménye – hívta fel a figyelmet az amerikai Newsmax hírcsatornának Szánthó Miklós, miután az Egyesült Államok baloldali vezetése vízumszankciókat vezetett be hazánk ellen. 

Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint 

a Washington és Budapest között kialakult ideológiai ellentét oka, hogy a magyar kormány következetes, konzervatív testtartása frusztrálja a liberális fősodort nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is.

A külső nyomás ugyanakkor nem tántoríthatja el a magyarokat bizonyos alapelvektől. Így a gyermekeink megóvása a genderideológiától és határaink védelme a tömeges migrációval szemben olyan össznemzeti alapot jelent, amelytől nem tágítunk. Magyarország emellett megvédi zsidó-keresztyén örökségünket, amely nyugati civilizációnk gyökerét jelenti – húzta alá.

Kiemelte azt is, hogy 

a Biden-kormányzat és Brüsszel megpróbál nyomást gyakorolni Magyarországra, hogy igazodjon az úgynevezett európai és liberális értékekhez. Szánthó Miklós szerint mindez azt a célt szolgálja, hogy Soros György megvalósíthassa azt az álmát, hogy nyílt társadalmat csináljon hazánkból. A magyar jobboldal viszont nem hajlandó térdre kényszerülni, és ez az alapvető oka minden politikai konfliktusnak Magyarország és a liberális fősodor között 

– mutatott rá. 

 A központ főigazgatója kitért arra is, miszerint a posztmodern progresszió a demokráciának csupán egyetlen formáját ismeri el: a liberális demokráciát. Mint mondta, 

ha egy demokrácia nem liberális – mondják –, akkor nem is demokrácia. De ez nem igaz. Ez egy hazugság. Az igazi demokrácia a pluralitásról szól. És igen, a demokráciának különböző változatai léteznek 

– szögezte le az Alapjogokért Központ vezetője.

Szánthó Miklós rámutatott továbbá, hogy Magyarországon virágzik a kereszténydemokrácia, és a magyarok csak annyit kérnek, hogy ezt fogadják el külföldön is. Beszélt arról is, hogy a legtöbb olyan intézkedést, amelyet a baloldal kifogásol – így a gyermekvédelmi törvényt is – az Országgyűlés nagy többséggel fogadta el, és az emberek népszavazásokon is megerősítették azokat.  – A magyarok 90 százaléka elutasította a genderpropagandát az iskolákban és az óvodákban – hangsúlyozta az igazgató. 

Borítókép: Szánthó Miklós (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.