„Csak” tizenkét migránst szállított, amikor fogta magát és kiugrott az embercsempész + videó

Menet közben ugrott ki a sofőr abból a kocsiból, amiben 12 illegális migráns utazott. A készenléti rendőrök a cseh járőrökkel közösen pár méteren belül elfogták a menekülő embercsempészt. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított vele szemben, míg a szír utasokat a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyar Nemzet
2023. 08. 14. 16:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaszkadőröket is felülmúló vakmerőséggel ugrott ki menetközben a volán mögül a 12 migránst szállító embercsempész. Tette azonban nemcsak hajmeresztő volt, de életveszélyes is – írja hivatalos oldalán a rendőrség.

A magyar készenléti rendőrök cseh kollégáikkal járőröztek Szeged környékén, amikor az 55-ös számú főút egyik körforgalmában eléjük vágott egy Audi. 

A körforgalomból kiérve lelassított, kinyitotta a volán felőli ajtót és ülőhelyzetben kiugrott a még guruló autóból, egy hátrabukfencet követően pedig már a közeli rét felé szaladt, 

nyomában a rendőrökkel, akik pár méter követően elfogták.

A sofőr nélküli elszabadult autóban lévőknek még sikerült idejében megállítaniuk a gépkocsit. Abban összesen tizenketten utaztak, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, de okmányokkal nem rendelkeztek, és jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták semmivel igazolni. Így őket a rendőrök visszakísérték az ideiglenes határzárhoz.

A 26 éves román sofőrt elfogását követően a rendőrök beszállították az orvosi ügyeletre, ahol hámsérüléseit ellátták. Ezt követően történt meg a kihallgatása és őrizetbe vétele. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés miatt indított vele szemben büntetőeljárást, és kezdeményezte letartóztatását. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.