Döbbenetes! Martalócok fosztották ki az ittas embert

Elképesztő felvételt tett közzé a Fővárosi Főügyészség az ittas ember kifosztásáról.

2023. 08. 31. 9:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség  két férfival szemben, akik két hónappal ezelőtt, a Teréz körútnál segítségüket ajánlották egy földön ülő férfinak, ám nem emberbaráti szívességként, hanem hogy az ittasságát kihasználva értékeket szerezzenek tőle. 

A vádlottak a kapatos embert felsegítették, majd egy közeli villamosmegállóba kísérték, ahol ezután kifosztották. A tettesek börtönben végezhetik.

 

Az ittas ember a kövezeten ült, a martalócok összebeszéltek. Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a vádlottak 2023. július 8-án kora reggel a VI. kerületben, a Teréz körúton felfigyeltek a járdán ülő, ittas állapotban lévő sértettre, és elhatározták, hogy megpróbálnak tőle értékeket szerezni. Ezután a sértetthez léptek, majd segítségnyújtást színlelve, az egyik vádlott felsegítette őt a földről, miközben a társa – értékeket keresve – megtapogatta a férfi kabátzsebét. 

Az egyik martalóc felsegíti a kába férfit. Forrás: Ügyészség

Ezt követően a vádlottak átkísérték a sértettet a zebrán, majd a közeli villamosmegállóhoz mentek, ahol leültek úgy, hogy a vádlottak a sértettet közrefogták. 

Az egyik martalóc átsegíti kiszemelt áldozatát a zebrán. Forrás: Ügyészség

Ezután az egyik vádlott – a sértett ittasságát kihasználva – kivett a férfi ruhazsebéből 1000 forintot és egy sörnyitót, amit zsebre tett. Társa addig a környezetüket figyelte, biztosítva, hogy senki ne zavarja meg őket.

Egyikük kifosztja az ittas férfit, a másik figyel. Forrás: Ügyészség

 

A térfigyelő szolgálat munkatársai azonban észlelték és figyelemmel kísérték a vádlottak cselekményét, a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök pedig elfogták őket, amelynek során megtalálták náluk a sértettől eltulajdonított bankjegyet és a sörnyitót.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a két férfit kifosztás bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó felvétel elején a vádlottak összebeszélése látható, majd ezután az egyikük felsegíti a földről az ittas férfit, miközben a társa megtapogatja a sértett kabátzsebét. Ezután átkísérik a sértettet a zebrán, majd leülnek a megállóban – ezt követően történik a kifosztás.

Borítókép: Miközben támogatják az ittas férfit, az egyik martalóc kitapogatja az áldozat értékeit (Forrás: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.