időjárás -1°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Döbbenetes! Martalócok fosztották ki az ittas embert

Szemán László János
2023.08.31. 09:03 2023.08.31. 09:11
Döbbenetes! Martalócok fosztották ki az ittas embert

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség  két férfival szemben, akik két hónappal ezelőtt, a Teréz körútnál segítségüket ajánlották egy földön ülő férfinak, ám nem emberbaráti szívességként, hanem hogy az ittasságát kihasználva értékeket szerezzenek tőle. 

A vádlottak a kapatos embert felsegítették, majd egy közeli villamosmegállóba kísérték, ahol ezután kifosztották. A tettesek börtönben végezhetik.

 

Az ittas ember a kövezeten ült, a martalócok összebeszéltek. Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a vádlottak 2023. július 8-án kora reggel a VI. kerületben, a Teréz körúton felfigyeltek a járdán ülő, ittas állapotban lévő sértettre, és elhatározták, hogy megpróbálnak tőle értékeket szerezni. Ezután a sértetthez léptek, majd segítségnyújtást színlelve, az egyik vádlott felsegítette őt a földről, miközben a társa – értékeket keresve – megtapogatta a férfi kabátzsebét. 

Az egyik martalóc felsegíti a kába férfit. Forrás: Ügyészség

Ezt követően a vádlottak átkísérték a sértettet a zebrán, majd a közeli villamosmegállóhoz mentek, ahol leültek úgy, hogy a vádlottak a sértettet közrefogták. 

Az egyik martalóc átsegíti kiszemelt áldozatát a zebrán. Forrás: Ügyészség

Ezután az egyik vádlott – a sértett ittasságát kihasználva – kivett a férfi ruhazsebéből 1000 forintot és egy sörnyitót, amit zsebre tett. Társa addig a környezetüket figyelte, biztosítva, hogy senki ne zavarja meg őket.

Egyikük kifosztja az ittas férfit, a másik figyel. Forrás: Ügyészség

 

A térfigyelő szolgálat munkatársai azonban észlelték és figyelemmel kísérték a vádlottak cselekményét, a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök pedig elfogták őket, amelynek során megtalálták náluk a sértettől eltulajdonított bankjegyet és a sörnyitót.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a két férfit kifosztás bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó felvétel elején a vádlottak összebeszélése látható, majd ezután az egyikük felsegíti a földről az ittas férfit, miközben a társa megtapogatja a sértett kabátzsebét. Ezután átkísérik a sértettet a zebrán, majd leülnek a megállóban – ezt követően történik a kifosztás.

Borítókép: Miközben támogatják az ittas férfit, az egyik martalóc kitapogatja az áldozat értékeit (Forrás: Ügyészség)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.