Így értékelte a Szent István-napi ünnepséget a katasztrófavédelem

Több mint nyolcvan tűzoltó, de még egy tűzoltóhajó is készültségben állt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 21. 20:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt szükség beavatkozásra, baleset és tragédiamentesen zajlott le az augusztus 20-i ünnepségsorozat – derül ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-bejegyzéséből.

A szervezet szerint készültségben volt

  • összesen nyolcvannégy, hivatásos és önkéntes tűzoltó
  • huszonhárom tűzoltó gépjármű
  • kilenc tűzoltó búvár
  • a Mohácsról érkezett Tűzmadár
  • a Szent Flórián tűzoltó hajó
  • három tűzoltó rohamcsónak

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, az ünnepséget 34 ezer pirotechnikai effekt, grandiózus fény- és lézerjáték, épületfestés, a Duna vizén elterülő, tűz alkotta virágszőnyeg, illetve közel kilencszáz drón tette felejthetetlenné. A tűzijáték rakétáit 230 indítási pontról – köztük hét folyami uszályról és 65 pontonról – lőtték fel a Margit híd és a Petőfi híd közötti folyószakaszon, valamint a Szabadság és az Erzsébet hídon.

Borítókép: Tűzoltók nézik az ünnepi tűzijátékot (Forrás: A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.