Ilyen nincs! KRESZ-táblával hadakozott a kába, fura garázda + videó

Egy autósra és egy buszra is rátámadt a kezében lévő jelzővel.

2023. 08. 29. 11:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő! Ilyen nincs! Vagy mégis? Ezek a gondolatok jutnak az ember eszébe, amikor a térfigyelő-kamera felvételét nézi. Jól látszik, ahogyan a tétova, kába, fura garázda az oszloppal együtt kiszakítja a helyéről a közlekedési táblát, és azzal először egy közlekedő autós felé fut, majd egy buszra támad, ezután pedig súlyemelést végez a táblával, majd a végén megérkeznek a rendőrök. Ilyen az, amikor valaki bedrogozva azt se tudja, mit tesz. Persze ettől még elszámoltatják és megbüntetik.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség emelt vádat emelt a 48 éves férfi ellen, miután 2021 márciusában egy kiszakított közlekedési táblával zavarta a közlekedést a X. kerületben, majd decemberben egy villamost dobott meg kővel, amivel a villamosközlekedést jelentős mértékben megzavarta.

 

A vád szerint a vádlott 2021. március 16-án délután, bódult állapotban, egy X. kerületi körforgalomnál kiszakított a helyéről egy közlekedési táblát, majd kisétált az úttestre, és a táblával a kezében először egy gépkocsi felé futott, amely kitért előle, majd egy busz felé indult meg, amelynek a sofőrje emiatt fékezésre kényszerült. A vádlott ezután visszasétált a járdára, majd ott súlyemelést végzett a közlekedési táblával, amit végül letett a járdára. A vádlott tettével a közlekedésben résztvevők testi épségét veszélyeztette.

A vádlott hónapokkal később, 2021. december 29-én, ittas állapotban, egy II. kerületben közlekedő villamos első szélvédőjét dobta meg egy kővel. 

A villamos vezetője a szerelvénnyel intenzíven fékezett, ennek ellenére a kő a jármű szélvédőjét betörte. A rongálás következtében a szerelvényben több mint százezer forint kár keletkezett, és bár személyi sérülés nem történt, annak reális veszélye fennállt. Az adott vonalon a villamosforgalom mintegy két órán keresztül szünetelt, tíz darab pótlóbuszt kellett szolgálatba állítani, és mindez kétezer utas utazását érintette.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 48 éves férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel, közérdekű üzem működése megzavarásának bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz. 

A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

Mennyit kaphat?

Hat évet is kaphat halmazati büntetésül. (Nem összeadják az egyes tételeket, hanem az összebüntetés fele + egy év a gyakorlat)

Közlekedés biztonság elleni bűntett: három évig terjedő szabadságvesztés

Közérdekű üzem megzavarása: egytől öt évig terjedő szabadságvesztés

Rongálás vétsége: egy évig terjedő szabadságvesztés

 

Borítókép: Súlyzózik a kitépett táblával a betépett férfi (Fotó: Ügyészség)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.