Itt vannak az új koronavírus-adatok, szívderítőbb is volt már a helyzet

Kicsit felemás az eredmény.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 31. 15:33
MÜLLER Cecília
Budapest, 2020. június 17. Müller Cecília országos tisztifõorvos beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. Müller Cecília közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a honlapján csütörtökön.

Azt írták: a 34. héten a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja stagnált. Hozzátették, hogy a helyszínek háromnegyedét stagnáló tendencia jellemzi, 

emelkedés figyelhető meg Debrecenben, Győrben és Zalaegerszegen.

Csökkenés látható Budapest Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, valamint Szekszárdon és Szombathelyen.

A koncentráció három városban az „alacsony”, öt mintában az „emelkedett”, 14 településen pedig a „mérsékelt” kategóriába sorolható.

Borítókép: Müller Cecília, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezetője (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.