Jövő hétvégén megdőlhet a vízipisztolyozás rekordja

Országos vízipisztolycsatát rendez tagfürdőiben a Magyar Fürdőszövetség. A rekordkísérletben csaknem negyven fürdő vesz részt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 08. 18:58
Bangkok, 2018. április 13. Vízipisztollyal lõ egy turista a thaiföldi újév, a szongkran alkalmából Bangkokban 2018. április 13-án. Az ünnepen az emberek vízzel locsolják egymást és porral kenik be egymás arcát a megtisztulás és az óév bûnei lemosásának jelképeként. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit) Fotó: Rungrodzs Jongrit
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos vízipisztolycsatára és rekordkísérletre invitálja a fürdővendégeket a Magyar Fürdőszövetség. Újdonság, hogy nem egy helyszínen, hanem egyszerre több helyen lesz vízipisztolycsata.

Az első alkalommal meghirdetett akcióhoz országszerte harminckilenc fürdő csatlakozott, így a vízipisztolycsatában részt venni kívánók elérhető közelségben találhatnak fürdőt.

A rekordkísérlet tervezett időpontja augusztus 19., szombat délután két óra, amikortól tizenöt percen át kell a vízipisztolycsatának folynia minden helyszínen.

A vízipisztolycsaták magyarországi rekordját jelenleg 800 résztvevővel a szigetvári fürdő tartja. A mostani kezdeményezés egyedülálló abban, hogy a telekommunikáció segítségével „egy helyszínként” egész Magyarországot jelenti majd, a résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya.

A rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület mint központi szervező koordinálja. Minden egyes helyszín online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal lesz összekötve.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.