Kiadjuk az olasz maffiát támogató magyar ügyvédnőt Olaszországnak

Akár húsz évet is kaphat a budapesti ügyvédnő a világ második legnagyobb maffiájának számító bűnszervezet segítéséért – derül ki a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményéből.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 13:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék augusztus tizedikén elrendelte annak a budapesti ügyvédnőnek az átadási letartóztatását és átadását, aki ellen az olasz hatóság bocsátott ki európai elfogatóparancsot büntetőeljárás lefolytatására – derül ki a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményéből.

A világ második legnagyobb maffiájának számító bűnszervezetet segítette Budapestről a magyar ügyvédnő. (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Elisabetta Baracchi)
maffia
A világ második legnagyobb maffiájának számító bűnszervezetet segítette Budapestről a magyar ügyvédnő (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Elisabetta Baracchi)

Mint az a Magyar Nemzet korábban megírta: az ügyvédnőt január végén ideiglenes átadási letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék a catanzarói bíróság európai elfogatóparancsa alapján. A maffiaellenes olasz hatóságok 2017 óta nyomoztak a calabriai ’Ndrangheta nevű, a világ második legnagyobb maffiájának számító bűnszervezet nyolc tagja ellen. A titkosszolgálati eszközöket is felhasználó nyomozás során került képbe a budapesti 57 éves Sz. Edina.

 A nyomozás adatai szerint a nő ügyvédi státusát kihasználva bűntársaival formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodája címére bejegyzett és ott működtett magyarországi cégeket. Azokat azonban valójában a bűnbanda vezetője működtette és teljeskörűen ellenőrzése alatt tartotta illegális vagyonátruházás, pénzmosás, saját elkövetésű bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása céljából. A Fővárosi Törvényszék sajtóközleményéből kiderül: akár húsz évet is kaphat a budapesti ügyvédő. 

Borítókép: Az egyik rajtaütés a legnagyobb olasz maffián, a ’Ndranghetán (Fotó: AFP/Alessandro Fucarini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.