Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Kisfiúval fajtalankodhatott a volt LMP-s politikus, itt a bíróság döntése!

Pámer Dávid
2023.08.29. 13:05 2023.08.29. 14:39
Kisfiúval fajtalankodhatott a volt LMP-s politikus, itt a bíróság döntése!

Rácsok mögött marad az LMP szexuális visszaéléssel gyanúsított volt politikusa, a bíróság ugyanis december elejéig meghosszabbította a letartóztatását – értesült a Magyar Nemzet. K. Gábor a gyanú szerint egy 13 éves kisfiúval fajtalankodott. A férfi a botrány kezdetén menekült a hatóságok elől, ám a rendőrök elfogták.

További három hónappal, december elsejéig hosszabbította meg a pedofil bűncselekménnyel gyanúsított egykori LMP-s politikus letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság – tudta meg lapunk a Kaposvári Törvényszéktől. Úgy értesültünk, a vádlott és védője fellebbeztek a döntés ellen, így a végzés nem végleges.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, K. Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki február 26-án elfogatóparancsot, majd egy nappal később el is fogták és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit. 

Március elején a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a bíróság pedig le is tartóztatta K. Gábort.

Egy 13 éves fiút molesztálhatott

A pedofilbotrány előzménye, hogy a gyanú szerint az egykori politikus egy 13 éves kisfiút csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek. 

A feljelentés után a rendőrök K. Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték, így akadtak a volt politikus nyomára, amint Körmend felé tartott az autójával. Az ügyben a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

A magyar közélet ismert figurája volt

A férfi korábban ismert szereplője volt a somogyi közéletnek, hiszen évekkel ezelőtt önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. K. a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. 

Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt, mint a következő választáson induló jelöltjét.

Az egykori LMP-s politikust és a kampányát a jelöltsége idején a párt erős emberei segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.