Magyar katonai helikopterek segítik a mentési munkálatokat Szlovéniában

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Szomszédaink mindig számíthatnak a segítségünkre!

2023. 08. 06. 14:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szomszédaink mindig számíthatnak a segítségünkre! – írta ma délután közösségi oldalán a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf megemlékezett arról, hogy az elmúlt napok viharai nem kímélték szomszédainkat sem. Szlovéniában az özönvízszerű esőzés utáni áradások hatalmas pusztítást végeztek. 

– Marjan Šarec szlovén védelmi miniszter kollégámmal folytatott egyeztetésünket követően a Magyar Honvédség  helikopterei indulnak Szlovéniába a mentési munkálatok támogatására. A részletek katonai tervezése már zajlik – tájékoztatott bejegyzésében a miniszter. 

Az elmúlt napokban szélsőséges időjárás és óriási viharok tarolták le nyugati szomszédunkat, ezekről a Magyar Nemzet is rendre beszámolt. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.