Nacsa Lőrinc: Közös felelősség, hogy ezer év múlva is magyar szótól legyen hangos a Kárpát-medence

A KDNP politikusa azt mondta, a magyaroknak Szent István örököseiként építeni kell a nemzetet, meg kell tartani hitüket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 20. 18:54
NACSA Lõrinc
Budapest, 2022. november 9. Nacsa Lõrinc, a KDNP országgyûlési képviselõje az amerikai félidõs választások eredményét értékelõ konferencián az Alapjogokért Központ Budakeszi úti épületében 2022. november 9-én. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyaroknak a Kárpát-medencében Szent István örököseiként építeni kell a nemzetet, meg kell tartani hitüket, és az is közös felelősség, hogy ezer év múlva is magyar szótól legyen hangos – jelentette ki Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő vasárnap Csíkszeredában.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) politikusa a négyszáz éves Mikó-várban tartott kenyérszentelési ünnepségen elmondta: augusztus 20. minden magyar ünnepe, éljen bárhol is a világon.
Úgy vélte, az államalapító Szent István király jelentősége abban mutatkozik meg leginkább, hogy egy átalakuló, változó és veszélyes világban volt képes meglátni a népe megmaradásának útját. 

Hazát, államot és hitet adott a Kárpát-medencébe érkezett magyaroknak

– emlékeztetett. Olyan dolgot hozott létre, ami a mai napig működik és stabil keretként tartja meg, tart össze a magyarokat – mutatott rá.

Szent István tudta, hogy mi kell a magyaroknak: béke és biztonság, a közösség erősödése, hagyomány és hit a megmaradás kulcsa

 – mondta.

Emlékeztetett: sikerült elérni, hogy a székelyföldi magyarok számíthatnak az anyaországi magyarokra és fordítva, és ez természetes, bár sokáig a természetellenes állapot állt fenn. A két közösség együtt határozhatja meg a közös irányvonalat, próbál ellenállni a gyengítését célzó kísérleteknek. Ez az erősödés útja, de rajta haladni minden nap erőfeszítést igényel – mondta Nacsa Lőrinc. 

Az országgyűlési képviselő vasárnap délelőtt Hargitafürdőn járt. 

Borítókép: Nacsa Lőrinc (Fotó: MTI/Lakatos Péter)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.