Bajnai volt minisztere szerint sima győzelemre számíthat a Fidesz 2024-ben

Oszkó Péter nem tartja felesleges beruházásnak az atlétikai világbajnokság megrendezését.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2023. 08. 16. 7:33
Oszkó Péter
Budapest, 2013. október 17. Oszkó Péter, a PortfoLion Kockázati Tõkealap-kezelõ Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a Budapesti Gazdasági Fórumon a Sofitel Hotelben 2013. október 17-én. MTI Fotó: Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban kezdődő atlétikai világbajnokság, a 2024-es európai parlamenti választások és a hazánknak járó uniós pénzek is szóba kerültek az Index Kibeszélő című műsorában, amelynek Oszkó Péter volt a vendége. A Bajnai-kormány pénzügyminisztere elmondta: támogatandó dolognak tartja az atlétikai vb szervezését, mert az így megvalósuló fejlesztés a rozsdaövezetben a város, az egészséges életmód és a tömegsport érdekeit is szolgálja.

Ez egy olyan vitathatatlan kompromisszum, amibe nagyon nehéz belekötni. Emellett nem volt nehéz kiállnom, hiszen ez egyszerre szolgálja az országimázst, egy presztízsértékű sportesemény lebonyolítását, közben pedig egy olyan fejlesztés végrehajtását, ami utána az egész város számára értéket teremt

– fogalmazott Oszkó Péter, aki szerint ez nem egy felesleges beruházás. 

A 2024-es európai parlamenti választásokról szólva a volt pénzügyminiszter kifejtette: bár nem szeretne jóslatokba bocsátkozni, mégis úgy véli, hogy simább győzelemre számíthat a Fidesz, mint a 2022-es országgyűlési választáson. Mint mondta,

 nem fogadna rá, hogy az ellenzék ütőképes lesz 2024-re, ugyanakkor reméli, hogy meglepetést fog okozni.

Véleménye szerint a kormány abban reménykedik, hogy a jövő évi EP-választások után megváltoznak az erőviszonyok Brüsszelben, ami az uniós pénzek folyósítását eredményezheti. Ez azonban hiú ábránd, nem érdemes erre várni. Mint mondta, nagyon erős engedményeket kellene tenni a kormánynak ahhoz, hogy a brüsszeli döntéshozók meggondolják magukat.

Oszkó Péter korábban Márki-Zay Péterről, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjéről is sarkos véleményt fogalmazott meg. A volt baloldali politikus egyszerűen futóbolondnak nevezte Márki-Zay Pétert, aki egy 2021-es, Juhász Péternek adott videóinterjúban szerinte vállalhatatlan kijelentéseket tett. A leginkább az háborította fel az egykori minisztert, hogy Márki-Zay az interjúban kijelenti, hogy a 2010 előtti kormányzás vállalhatatlan volt, és véleménye szerint csak a közös lopások miatt nem történt eddig elszámoltatás.

Borítókép: Oszkó Péter (Fotó: MTI/ Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.