Pisztollyal és vasrúddal támadt kollégájára a salgótarjáni fodrász

Az ügyészség vádat emelt egy salgótarjáni fodrásszal szemben, aki megtámadta kollégáját, majd a nyílt utcán is riadalmat keltett.

Magyar Nemzet
2023. 08. 29. 15:39
Shooting clubs start training again
Shooting clubs start training again 27 May 2020, Brandenburg, Gadow, Wittstock/Dosse: Jürgen Kontak, president of the Gadow Shooting Club, shoots at the shooting range for revolvers and pistols with a revolver, wearing a mouth-nose guard. The club reopens for training on 06 June after being closed due to Corona. Photo: Christoph Soeder/dpa-Zentralbild/ZB (Photo by Christoph Soeder / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Christoph Soeder
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Munkahelyén, egy salgótarjáni fodrászüzletben kereste fel kollégáját a támadó, ahol érkezését követően azonnal konfliktust kezdeményezett – írja az ügyészség.

Szidalmazni kezdte kollégáját, majd előrántott egy teleszkópos botot (viperát), és a sértett felé csapott vele. Ezt követően dulakodni kezdtek, aminek következtében mindketten a földre kerültek, végül egy járókelő választotta szét őket. 

Ezután a sértett és a fodrászüzlet egyik vendége kiléptek az üzletből, 

a támadó utánuk ment, övtáskájából elővett egy gázpisztolyt, és azt kiabálta a sértettnek, hogy szétlövi a fejét. 

 

Forrás: Ügyészség

Ezután a fodrászat vendégét kezdte kergetni a veszélyes kézifegyverrel, meg is akarta ütni, azonban a férfi az ott parkoló személygépkocsijába menekült a sértettel együtt. A támadó ekkor megrugdosta az autó karosszériáját, a viperával pedig betörte a szélvédőt, majd távozott, de eközben még a fodrászszalon ajtajának üvegét is berúgta.

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével megvádolt támadó a cselekményeivel mintegy 35 ezer forint kárt is okozott.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a büntetlen előéletű férfit felfüggesztett börtönbüntetésre, kobozza el tőle a viperát és a gázpisztolyt, valamint fizettesse meg vele az eljárás során keletkezett 47 ezer forint bűnügyi költséget és az okozott kárt is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.