Rétvári Bence: Magyarországból nem lesz bevándorlóország!

A miniszterhelyettes rövid videóban hívta fel a figyelmet a migránskvóták bevezetésének veszélyeire.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyarország Kormánya2023. 08. 05. 12:15
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. július 3. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára beszédet mond a minisztérium Semmelweis-napi ünnepségén 2023. július 3-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel nem tett le arról a tervéről, hogy kötelező kvóták szerint ossza el az illegális bevándorlókat – közölte Magyarország Kormánya hivatalos közösségi oldalán. Hozzátették: 

„Magyarország továbbra is elutasítja a brüsszeli migrációs terveket, elutasítjuk a kvótákat.”

A bejegyzéshez csatolt videóban Rétvári Bence a Belügyminisztérium miniszterhelyettese azt is elmondta, szinte példátlan, hogy az Európai Unióban még a nyár folyamán, a nyári időszakban is havi szinten újabb és újabb egyeztetéseket tartanak azért, hogy minél hamarabb végső döntést hozzanak a kötelező kvóták szerinti elosztás kérdésében. 

„Jól látjuk, hogy hónapról hónapra újabb és újabb, radikálisabbnál radikálisabb, migránspártinál migránspártibb változatai kerülnek elő a kötelező kvótáknak, amelyeknek egy része már azt is tartalmazza, hogy bizonyos esetekben, amikor veszélyhelyzetet hirdet Brüsszel, már az a lehetőség is megszűnne, hogy a tagállamok az illegális migránsok befogadása helyett egy pénzbüntetés vállalásával próbálják megvédeni a saját országukat” – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. 

A miniszterhelyettes kiemelte a migránsgettók létrehozásának veszélyét is. Példaként megemlítette a franciaországi lázadásokat, melynek kapcsán fontosnak érezte megerősíteni: „Mi sohasem fogjuk hagyni, hogy az országunkkal ezt tegyék, ezért utasítjuk el a kvótákat” – emelte ki Rétvári Bence. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.