Schiffer: Magyarország nem teheti meg, hogy nem fizet, de a bizottság sem

Nem mindenki lelkesedik a baloldalon az LMP volt alapítójának ötlete iránt.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2023. 08. 02. 22:34
null
Borítókép: Schiffer András (Fotó: Kurucz Árpád)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan korábban a Magyar Nemzet is hírül adta, Schiffer András szerint ha Magyarország nem kapja meg az eddig ki nem fizetett uniós pénzeket, akkor neki sem kellene befizetnie a kötelezettségeit.

Az LMP korábbi országgyűlési képviselője ma este a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége volt, ahol kifejtette, lehetséges-e jogilag ilyenfajta válaszlépést adni a húzódó konfliktusra, ha egyszer Magyarország a folyamatos pénzvisszatartás ellenére is rendre és időben teljesíti befizetéseit az EU-nak.

Természetesen nem teheti meg ezt Magyarország, ahogyan az Európai Bizottság sem teheti meg azt, hogy az uniós forrásokat olyan indokokra hivatkozva tartja vissza, amelyek nem horgonyozhatók le a jogállamisági mechanizmus rendeletbe […] Azért az egy eléggé különös játék, hogy az Európai Bizottság számonkéri a jogállamiságot a tagállamon, de közben saját maga meglehetősen rugalmasan értelmezi a közösségi jogot

– magyarázta Schiffer András.

Ujhelyi erősen odaszólt Schiffer felvetésére

A baloldali EP-képviselő is reagált a felvetésre, szerinte rendben van, ha az EU jogilag helytelenül jár el, csak bűnhődjön Magyarország. Ujhelyi István a következőket tette hozzá Schiffer Andrásnak célozva az ATV tegnap esti műsorában: 

Elmentek otthonról teljesen vagy a kormány előretolt csatára, provokátora

– majd azzal fejezte be mondandóját, hogy 

Andrástól ez teljes mellélövés, remélem a kormány ezt nem használja ki. Ez egy jó út lenne Magyarország Európai Unióból való jogi kiiratkozásához is.

Borítókép: Schiffer András (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.