Szeptember második felében ülhet össze a Parlament

A Tisztelt Ház nyitóülésének időpontja azután kerül napvilágra, miután a házelnök összehívja a házbizottsági ülést.

2023. 08. 23. 14:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 18-án vagy szeptember 25-én várható az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülése – mondta a Magyar Nemzetnek Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke. Hozzátette, 

a pontos dátum csak akkor derül ki, ha előtte Kövér László házelnök összehívja a házbizottsági ülést.

Az eddigi tradíciók alapján valószínűnek tűnik, hogy a Fidesz kihelyezett frakcióülését követően születik döntés a Tisztelt Ház őszi első ülésének összehívásáról. 

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Ezekhez a tanácskozásokhoz rendre fontos bejelentések, döntések kapcsolódtak az elmúlt parlamenti ciklusok során. 

Tavaly szeptemberben a megbeszélés Orbán Viktor kormányfő politikai tájékoztatójával indult, a frakcióülés központi témája pedig a brüsszeli szankciók és az általuk kiváltott drasztikus energiaárak voltak. Kocsis Máté frakcióvezető elmondta, a napirenden szerepeltek azok a törvényjavaslatok is, amelyekre a helyreállítási alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárásához volt szükség. De emlékezetes lehet a választások előtt tartott tavaly februári kihelyezett frakcióülés is, ahol a legfontosabb témáknak az országgyűlési választás kampányára történő felkészülés, valamint a gyermekvédelmi népszavazás bizonyultak.

Borítókép: Kövér László (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.