Szilágyi Péter: A magyarok mindig akkor voltak erősek, amikor sikerült összefogniuk

Elindult a III. Honfoglaló tábor.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 23. 15:55
SZILÁGYI Péter; SZABÓ Péter
Noszvaj, 2023. augusztus 23. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs helyettes államtitkára (b) beszédet mond az anyaországi és külhoni fiatalok részvételével rendezett III. Honfoglaló tábor megnyitóján Noszvajon 2023. augusztus 23-án. Mellette Garai Bendegúz, a Határtalanul program mûsorvezetõje (j2) és Szabó Péter polgármester (j). MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy Magyarország ezeréves történelme során mindig, úgy ma is igaz, hogy a magyarság ereje az összefogásban rejlik – jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára. 

A politikus az anyaországi és külhoni fiatalok részvételével rendezett III. Honfoglaló tábor szerdai megnyitóján mondott beszédet, a Heves vármegyei Noszvajon.

A közös múlt megismerése elengedhetetlen ahhoz, hogy megértsük, kik vagyunk

– mondta Szilágyi Péter. 

Szerinte legalább ilyen fontos kíváncsinak lenni egymásra, hiszen a magyarok mindig akkor voltak igazán erősek a történelem során, amikor sikerült összefogniuk. 

A Határtalanul vetélkedő és a Honfoglaló tábor talán legfontosabb célja, hogy a nemzeti összetartozás és az együtt gondolkodás örömét közvetítse a fiataloknak – mondta a helyettes államtitkár.

A szombatig tartó tábort megelőző vetélkedőre több mint 160 ezer internetcímről jelentkeztek fiatalok az előző tanévben. 

Ebből a középdöntőbe 270 osztály jutott, melyek közül húsz osztály részvételével tartották meg a döntőt. A legjobb tíz osztály táborozik most Noszvajon – tette hozzá.

SZILÁGYI Péter; SZABÓ Péter
Fotó: MTI/Komka Péter

A Határtalanul program és a középiskolai vetélkedő az egyik legfontosabb nemzetpolitikai programmá vált a fiatalok körében, mely a nemzeti összetartozást erősítve közösséget is teremt az anyaországi és a határon túli fiatalok között – hangsúlyozta.

Fontosnak nevezte, hogy minden magyar érezze: 

az egész Kárpát-medence „a mi falunk”, ahová a világon bárhol legyen is, mindig hazaérkezik. 

Ezzel együtt felismerve azt is, hogy a nemzet fogalma nemcsak a földrajzi határokon belül érvényes – hangsúlyozta, rámutatva: közös nyelvünk, múltunk és hagyományaink összekötnek, de igazán közösséggé a barátságok és találkozások tesznek bennünket.

Borítókép: Szilágyi Péter beszédet mond a III. Honfoglaló tábor megnyitóján Noszvajon 2023. augusztus 23-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.