Saját zsebre kapart a lottózó munkatársa, sikkasztással vádolják

Az asszony a lottózó 2022 májusi forgalmának egy részét is eltette, így összesen másfél millió forint kárt okozott.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 16. 9:24
Budapest, 2023. április 1. A Szerencsejáték Zrt. állami tulajdonban lévõ, budapesti központtal mûködõ gazdasági társaság lottózó partnerüzlete a Lurdy Házban, az 1998-ban megnyílt bevásárlóközpont és irodaházban, a fõváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körúton. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorsjegyeket és a bevétel részét is elsikkasztotta egy somogyi lottózóban dolgozó nő az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene – tájékoztatott a Somogy Vármegyei Főügyészség. A beszámoló szerint a negyvenes éveiben járó vádlott 2021 decembere és 2022 májusa között 573 sorsjegyet kapart le anélkül, hogy ellenértéküket kifizette volna, mert 

abban bízott, hogy nagyobb összegű nyereményhez jut, és abból rendezi a hiányt. 

Tettét úgy próbálta leplezni, hogy a lekapart, nyeretlen sorsjegyeket megtartotta, azokat meglévőként tüntette fel a leltárjelentésekben – derült ki.

Az ügyészség kitért rá, hogy az asszony a lottózó 2022 májusi forgalmának egy részét is eltette, így összesen másfél millió forint kárt okozott. 

Bár a vádlott a cselekmény felderítése után együttműködött a nyomozóhatósággal, és megtérítette a kárt, az ügyészségnek az eredményes közvetítői eljárás ellenére is vádat kellett emelnie ellene, mert tette akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A Somogy Vármegyei Főügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Fonyódi Járásbíróságnak.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.