Vége a találgatásoknak, itt az igazság a kínai állatkert medvéjéről + videó

A maláj medvék által tett gesztusok szerinte azért tűnnek emberinek, mert az állatok sokszor ránk akarnak hasonlítani.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 15:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár első ránézésre sokan megtévesztésnek tartják, a MagánZoo igazgatója szerint a kínai Hangcsoui Állatkertben valódiak a medvék. A történtek előzményét azok a napokban megjelent, közösségi médiába keringő felvételek adták, amelyek a kelet-kínai Hangcsou város állatkertjében készültek. A képek sokak szerint azt a benyomást keltették, hogy a medvék nem is medvék, hanem jelmezbe öltözött emberek. A felvetésre az adott okot, hogy a kifutóban látható maláj medvék nagyon vékonyak, és emberi gesztusaik vannak. 

Tóth Tibor úgy véli a maláj medvék által tett gesztusok azért tűnnek emberinek, mert az állatok sokszor ránk akarnak hasonlítani. A „beredőzött” bőr az állat fenekén pedig nem azért olyan, mert valaki felvett egy nagyméretű jelmezt, hanem azért, mert a maláj medve ilyen. Aránylag kicsi testű, vékony szűrű, vastag bőrű, amikor pedig veszít a testsúlyából redőssé válik a bőre.

A TV2 mokka című műsorában felidézték azokat az eseteket is, amikor valóban megtévesztés történt. Volt már kutya oroszlánnak öltöztetve, és szamár is zebrának festve. Az igazgató ennek kapcsán felidézte, hogy régen, amikor az állatkertek a szórakoztatásról szóltak, léteztek ilyen esetek. – Az 1930-as 40-es évek környékén a Fővárosi Állatkert is szinte egy cirkusz volt, de ma már ezt nem lehet átvinni az embereken – jegyezte meg.

Tóth Tibor véleményét erősíti a Paradise Wildlife Park brit állatkert felvétele is, amely a saját maláj medvéjük látható. A két lábon álló állat nagyon hasonlít a kínai állatkertben lefotózott medvére. „Megerősíthetjük, hogy Kyra egy maláj medve” – írták a videóhoz.

(Borítókép: Illusztráció. Fotó: Youtube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.