időjárás 1°C Taksony 2023. november 29.
logo

A csődbe kergeti a Nagy Vásárcsarnok árusait a baloldali városvezetés

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol
2023.09.23. 13:23 2023.09.23. 14:00
A csődbe kergeti a Nagy Vásárcsarnok árusait a baloldali városvezetés

Karácsony Gergely embereinek brutális díjemelési hulláma a Nagy Vásárcsarnokot is elérte, Karácsonyék egyre több árusnak nehezítik meg az életét. Azonban hiába kerültek csődközeli helyzetbe, nem mernek nyilvánosan felszólalni, mert félnek a megtorlástól.

Keményen megemelte a Nagy Vásárcsarnok díjait a baloldali városvezetés, sok árus képtelen lesz kifizetni a hatalmas összegeket – adta hírül a Metropol.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, nem a Nagy Vásárcsarnok az egyetlen, ahol brutális díjemelést vezetett be a baloldali vezetés: az óbudai Kórház utcai árusoknek körülbelül hetven százalékkal növekedtek a piaci díjaik, amelynek hátterében Gyurcsány Ferenc érdekei húzódnak meg. Az áremelést a fővárosi piacbirodalom élére – a Karácsony Gergely által egyszemélyben – kinevezett Földes Tamás jelentette be augusztus 1-jén.

A zöldségesek és az őstermelők minden eddig fizetett díjtételét is emelték nemrég harminc százalékkal, de bevezettek új díjtételt is (az üzemeltetési költséget), ami miatt így körülbelül hetven százalékkal emelkednek a költségeik.

Fotó: MTVA/Róka László

A Metropol beszámolója szerint a legnépszerűbb Nagy Vásárcsarnokban jelenleg 56 asztalos árus van, akik, bár mélységesen fel vannak háborodva, nem mernek ellentmondani: többen felmondtak, akik meg maradtak, azok félnek a megtorlástól, attól, hogy elveszik az asztalukat.

A mi költségeink 43 százalékkal emelkedtek. Az üzemeltetési díj pedig, amit bevezettek, egy vicc, eddig is fizettünk az üzemeltetésért. Az áramért, mindenért külön. Fel vagyunk háborodva, de semmit nem tudunk csinálni. Azt mondták nekünk, majd ha 30 asztal visszaadja a helyét, akkor majd elgondolkodnak rajta, hogy csökkentsék a bérleti díjat. 46 éve itt vagyok, de ilyet még nem láttam! Itt mindenki fel van háborodva, de nem merünk szólni, mert azt mondták, hogy ha nem tetszik, mehetünk a fenébe, de ide nehéz bekerülni, szinte csak kihalásos alapon lehet, úgyhogy félünk, nehogy elvegyék az asztalunkat

– nyilatkozta a Metropolnak a helyszínen egy nevét nem vállaló asztalos árus hölgy.

A Csapi alatt élhetőbb volt a piac
A hírportál szerint az itteni asztalos árusok nagy része már több évtizede itt árul, de iszonyatos romlást látnak a vezetésben, amióta Karácsony Gergely lecserélte a Csapit a Budapest Vásárcsarnokai Kft.-re.

Az új igazgatónak mondtam, hogy az asztalok nagy része ebbe bele fog dögleni télen. […] Az üzemelési díjjal az a probléma, hogy az üzemelési díj eddig is benne volt a napidíjban, ezt nekem az előző igazgató mondta. Eddig 1,2 millió forintot fizettünk havonta, most pedig már 1,8 millió forint felett vagyunk. Most azon is kekeckednek, hogy az asztal húsz centivel szélesebb

– panaszkodott az egyik régi árus. A piac dolgaiba régóta belelátó eladó egyértelműen úgy látja, hogy a Csapi lecserélésével Karácsony és a baloldal a saját vezetőit akarta a piacbirodalom élére ültetni, és ezt meg is tette – mutatott rá a Metropol.

Borítókép: A Központi Vásárcsarnok (Fotó: MTVA/Róka László)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.