A Gyurcsány-kormányok volt miniszterét üldözte el Karácsonyék állatkerti kinevezettje

Szabó Rolandot háromszor is kinevezték, de egyszer sem tűnt fel a fővárosi vezetésnek, hogy büntetőügyben érintett.

Forrás: HírTV2023. 09. 06. 21:53
SZABÓ Roland
Budapest, 2021. november 18. Szabó Roland operatív igazgató a Fõvárosi Állat- és Növénykert tízhetes perzsaleopárd-kölykeit bemutató sajtótájékoztatón 2021. november 18-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rögtön 2019 novemberében kinevezték Szabó Rolandot operatív igazgatónak az állatkertben, majd 2020 februárjában vezérigazgató-helyettest csináltak belőle – mutatott rá Karácsony Gergely kedvencének fővárosi karrierívének alakulására a Hír TV ma esti műsorában Ughy Attila. A fővárosi Fidesz–KDNP-frakció tagja elmondta, hogy Szabó Roland második kinevezése után üldözték el az állatkert korábbi vezérigazgatóját, Persányi Miklóst, aki korábban a Gyurcsány-kormányok környezetvédelmi minisztereként dolgozott, mégis mennie kellett. 

Ezután lett Szabó Roland a megbízott vezérigazgató, azonban egyik kinevezés során sem tűnt fel a fővárosi vezetésnek, hogy Heves vármegyében vizsgálatot folytatnak ellene. Ughy Attila szerint ez kapitális hiba volt Karácsony Gergelyék részéről. 

Mint mondta, Karácsony embere semmit nem csinált az állatkert vezetőjeként, máig nem lehet tudni, hogy miért nevezték ki őt. Felidézte, hogy Szabó Roland a biodóm kapcsán is egyre nagyobb összegeket adott meg, ami hiányzik a befejezéséhez. Közben pedig egy 22 millió forintos BMW-vel furikázott, amit a főváros közpénzből vásárolt neki. 

Borítókép: Szabó Roland (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.