A tények nekik utálatos dolgok – Deutsch Tamás csúnyán lebuktatta az „ellenőrző bizottságot”

A brüsszeli politikusokat a valóság a legkevésbé sem érdekli, azt figyelembe sem hajlandók venni – hangsúlyozta a fideszes EP-képviselő.

Forrás: Mandiner.hu2023. 09. 20. 7:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét bizonyságot nyert: a hazánk lejáratásán politikai érdekből, a hazai baloldallal együttműködésben munkálkodó brüsszeli politikusokat a valóság a legkevésbé sem érdekli, azt figyelembe sem hajlandók venni. A tények nekik utálatos, ettől még makacs dolgok

– hangsúlyozta a Mandinernek Deutsch Tamás, miután az Európai Parlament költségvetési ellenőrzőbizottságának elnöke a testület tényfeltáró küldöttségének májusi magyarországi látogatása kapcsán azt állította, hogy az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) senki nem volt hajlandó válaszolni az uniós támogatásokról feltett kérdéseikre. Azután jóval a látogatás után az ÁSZ válaszát Deutsch Tamás kézbesítette – nyilatkozta a Népszavának Monika Hohlmeier.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetőjének tájékoztatása szerint valójában annyi történt, hogy a vizsgálóbizottság tagjainak ezúttal is előzetesen elküldött egy információcsomagot a potenciálisan felmerülő kérdésekről és intézményekről. Ahogy a korábbi, hasonló látogatások és vizsgálódások esetében, ezek a háttéranyagok is a CONT néven futó bizottság tagjainak munkáját voltak hivatottak segíteni. Ennek ellenére, a budapesti találkozók nyomán több érintett mégis sajnálkozását fejezte ki, hogy nem kapott előzetesen tájékoztatást, így Deutsch Tamás a vizit végén ugyanazt a csomagot ismét, változtatás nélkül elküldte a grémium valamennyi tagjának, amit az érkezésük előtt  – részletezte a képviselő. 

A jelek szerint azonban egyik tájékoztatást sem olvasták el, az elnök asszony biztosan nem, különben nem értelmezte volna úgy a küldeményt, ahogy végül tette – mutatott rá. 

Az ÁSZ elnöke, Windisch László szintén tisztázta a félreértéseket, hangsúlyozva, hogy

az Állami Számvevőszék semmilyen levelet nem küldött az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának semmilyen EP-képviselőn keresztül.

Deutsch Tamást az ukrán gabonatilalom feloldásáról is kérdezték, aki szerint az elmúlt hónapokban semmilyen változás nem történt a korábbiakhoz képest, ami indokolta volna az Európai Bizottság részéről a tilalom feloldását. Sőt a helyzet csak rosszabb lett. 

Erre a bizottság illetékesei mégsem a védelmükre számító tagállamok, hanem egy unión kívüli ország érdekeit veszik figyelembe, Ukrajna kérésének tesznek eleget. Gyakorlatilag ez olyan, mintha egy ügyvéd az ellenérdekelt félre hallgatna egy peres eljárásban. Nonszensz. Ez nem haza-, hanem Európa-árulás! Ursula von der Leyen teljesen alkalmatlan a feladatára, ki kell rúgni, legkésőbb jövő júniusban

– vélekedett a fideszes EP-képviselő. 

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.