időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Bíróság elé állítják a Margit hídi kőkereszteket letörő garázdákat + videó

Szemán László János
2023.09.06. 10:50 2023.09.06. 10:57
Bíróság elé állítják a Margit hídi kőkereszteket letörő garázdákat + videó

Gyorsított eljárásban állítja bíróság elé a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség azt a két fiatalt, akik két héttel ezelőtt ittasan összesen 6 kőkeresztet törtek le a Margit hídon lévő műemléki kőkoronákról, és ezzel több százezer forint kárt okoztak – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vád szerint a vádlottak egy barátjukkal együtt augusztus 24-én, éjjel ittasan indultak el a II. kerületből, egy V. kerületi szórakozóhely felé. Éppen a Margit hídon sétáltak át, amikor az egyik vádlott egymás után négy pillérre is felmászott, és az azokon lévő kőkereszteket letörte.

Keresztletörés (Forrás: Magyarország Ügyészsége)

Ezután a három férfi szórakozni ment, majd pár órával később szintén gyalogosan elindultak hazafelé, és ennek során az útjuk ismét a Margit hídon át vezetett. A hídon áthaladva, mindkét vádlott felmászott egy-egy pillérre, és az azon elhelyezett kőkereszteket is letörték. 

 

A vádlottak a kőkeresztek letörésével összesen hat műemléki kőkoronát rongáltak meg, és ezzel összesen több mint négyszázezer forint kárt okoztak.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a két férfit műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt ma gyorsított eljárásban bíróság elé állítja.

Borítókép: Az egyik keresztletörés pillanata (Forrás: Magyarország Ügyészsége)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.