Budapestet túszul ejtette egy kicsi, szélsőséges kör

Ferencz Orsolya, a Fidesz politikusa a parlamentben elmondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester városüzemeltetőként megbukott.

2023. 09. 26. 11:17
null
Budapest, 2023. szeptember 25. A napirendrõl döntenek a képviselõk az Országgyûlés õszi ülésszakának elsõ napján, 2023. szeptember 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Lánchíd Magyarország és Budapest egyik legfontosabb jelképe. Széchenyi István felajánlása a nagylelkűség szimbóluma. Ezt az építészeti remekművet Karácsony Gergely és a baloldal évek óta saját kicsinyes politikai céljai és érdekei eszközeként próbálja felhasználni. Sőt ezt teszik egész Budapesttel is – fogalmazott Ferencz Orsolya, a Fidesz országgyűlési képviselője a parlament keddi ülésnapján napirend előtti felszólalásában.

Mint mondta, Budapest baloldali vezetése Szent István államalapító királyunk ünnepén nem engedte meg a díszkivilágítás bekapcsolását a Lánchídon. Hozzátette: ismét megtapasztalhattuk, hogy mennyit ér egy nemzeti ünnep a baloldalnak. A kormánypárti politikus szerint Karácsony Gergelyék augusztus 20-án duzzogó, ovis kisgyerekként viselkedve, kicsinyes módon elsötétítették a Lánchidat, nem törődve a Duna partján összegyűlő, ünneplő magyarokkal, és nem törődve az egész magyar nemzettel.

– A baloldali politika Budapesten mára nem áll másból, mint értelmetlen konfliktushelyzetek előállításából és infantilis politikai aktivizmusból. Pont ahogy Gyurcsány Ferenc utasította őket. A nemzet fővárosát túszul ejtette egy kicsi, szélsőséges kör, amely nem szereti Budapestet

– szögezte le Ferencz Orsolya.

Szót ejtett arról is, hogy felháborító, ami városvezetés címén zajlik, Karácsony Gergely pedig városüzemeltetőként megbukott.

– A városban dugó, kosz és káosz van, és a helyzet rendezésére még csak akarat sincs

– húzta alá a Fidesz politikusa.

Felhívta a figyelmet, hogy a 99 Mozgalom valójában azt jelenti, hogy a baloldal egyszázalékos támogatottságú kis csoportja hogyan veszi semmibe a városlakók 99 százalékának az érdekeit. – Karácsony Gergelyen keresztül az egész baloldal színvonalát és kormányzóképességét megismerhettük – jegyezte meg.

Válaszában Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára leszögezte: amit a baloldalon a finanszírozásukról mondanak, az hazugság.

– Mindenki tudja, hogy nem voltak adománygyűjtő ládikák

– fogalmazott. Az államtitkár kiemelte, hogy a baloldal jó ideje külföldön próbálja megnyerni a magyar választásokat, ami elfogadhatatlan.

 

Határvédelem és migránskvóta

– Nyolc éve annak, hogy Magyarország lezárta határait az illegális migránsok áradata előtt. Megvédtük határainkat, ezzel együtt pedig a magyar állampolgárokat és az európaiakat is – jelezte napirend előtti felszólalásában Vejkey Imre. A KDNP országgyűlési képviselője leszögezte, hogy Európa jelenlegi vezetői gyalázatosan elfordultak az európai keresztény értékektől.

– Ursula von der Leyent és elvtársait nem hatja meg, hogy eszement politikájuk ellen a tagállamok sora tiltakozik

– húzta alá a kormánypárti politikus.

Jelezte, hogy a Brüsszel–Strasbourg–Soros-tengely a kötelező migránskvóta elfogadását erőlteti. – A magyar emberek elsöprő többségnek az akarata ellenére a baloldal is támogatja a kötelező betelepítési kvótákat – hívta fel a figyelmet Vejkey Imre.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte: aki szabadon beengedi az illegális migránsokat, az az embercsempészek oldalára áll. – Aki a törvényesség oldalára áll, mint Magyarország, az meg tudja akadályozni az illegális határátlépési kísérleteket – tette hozzá.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.