Csaknem félmilliárd forintból szépül meg a tótkomlósi kultúrház

Az uniós forrásból megvalósuló beruházást 2024. szeptember közepéig fejezhetik be.

2023. 09. 07. 7:17
null
20220809 Budapest Zuglói Csicsergő Óvoda felújítása Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint négyszázmillió forint uniós támogatásból újul meg a művelődési ház Tótkomlóson – tudatta az MTI-vel az önkormányzat sajtóközleményben. Mint írták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből elnyert 437 millió forintból szigetelik az épület homlokzatát és a födémet, cserélik a külső nyílászárókat, az izzókat energiatakarékos ledes világítótestekkel váltják ki, korszerűsítik a szellőzőberendezéseket.

Hőszivattyús rendszert és napelemeket telepítenek, emellett akadálymentesítik a több mint kétezer négyzetméteres épületet.

A felújítás végén az épület földszintjén lévő könyvtár is megújult teret kap; az előadóterem pedig ismét használhatóvá válik, így ott városi rendezvényeket, kulturális programokat és a helyi oktatási intézmények eseményeit tarthatják meg. – A beruházást 2024. szeptember közepéig kell befejezni – írták a közleményben.

A több mint ötezer lakosú városban a megújuló művelődési központ egy újabb közösségi teret biztosít a helyi szlovák közösségnek hagyománya, nyelve és kulturális értékei megóvására és ápolására

– közölte Erdős Norbert (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője. Emlékeztettek arra, hogy a 2011-es népszámlálás során a lakosság 21,5 százaléka vallotta magát szlováknak.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.