Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo
A feltételezett tettessel szemben szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást

Dakota kapta el a nővel erőszakoskodó támadót

Borsodi Attila
Forrás: Police.hu
2023.09.05. 10:29
Dakota kapta el a nővel erőszakoskodó támadót

Szolgálati kutyája segítségével fogta meg alig nyolc perc alatt Poór István törzszászlós azt a 28 éves férfit, aki a gyanú szerint erőszakoskodott egy nővel, majd menekülni próbált. Dakota csaknem két kilométerre a helyszíntől állította meg.

– Nem akarom, hagyj békén, nem akarom! – hallották néhányan egy nő kiáltásait még augusztus 27-én este Pomázon – adta hírül a Police.hu. Mint írták, egy kutyasétáltató pár elindult a hangok irányába, és egy erdős-bokros részen egy földön fekvő, hiányos öltözetű nő és a fölé tornyosuló, félmeztelen férfi látványával szembesültek. Mielőtt a támadó elmenekülhetett volna, egyikük lefotózta, párja közben hívta a rendőrséget.

betörő, erőszak
Rendőrkézen a nővel erőszakoskodó feltételezett tettes Fotó: Police.hu

 

Poór István törzszászlós két kollégájával, és aznapi társával, Dakotával indult a helyszínre. Míg a kollégák gondjaikba vették az áldozatot, és információkat gyűjtöttek a bejelentőktől, Dakota gazdájával eredt a menekülő után. Szinte házról házra jártak, a telefonos képet mutogatva rótták a kilométereket. A Határ útnál aztán, egy padnál feltűnt a mintás nadrágos férfi, a rendőr felszólításait azonban nem követte. Amikor elindult felé, Dakota közbelépett, pillanatokkal később pedig B. Richárd már a földön hasalt megbilincselve.

Kihallgatásán tagadta, hogy 46 éves áldozatát az „enyém leszel!” felkiáltással a bokorba lökte, lehúzta ruháját, majd megerőszakolta, bár az elfogyasztott ital mennyisége miatt saját bevallása szerint „estek ki dolgok”.

B. Richárddal szemben a további eljárást szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Szentendrei Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja le.

Borítókép: A szolgálati kutya kapta el a feltételezett tettest (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.