Elégedetlenségre szólít fel Pankotai Lili

Az ellenzéki tüntetések megszokott és hírhedt szereplője ezúttal forradalmi hangulatú érzéseit osztotta meg.

2023. 09. 08. 14:09
Tüntetésre hivatkozva kérnek pénzt a szervezők
20230519 budapest diaktuntetes felvonulas a kossuth tertol az oktogonig havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Van az az érzés, amikor valamit szeretnél, ott vannak előtted a képek, hogy miként szeretnél élni, tudod, hogy nem jó, ami van, de mégsem cselekszel?” – teszi fel a kérdést közösségi oldalán Pankotai Lili. 

A 18 éves diáklány meg is tudta nevezni ezt az érzelmet, mint fogalmaz, ez nem más, mint a félelem. 

„Ez a fojtogató érzés belülről ki akar törni, de a végén mégis csak álom marad, egy illúzió, mert valami mégis visszatart” – fűzi hozzá, majd hosszan ír arról, miért fontos, hogy merjünk elégedetlenek lenni. 

A trágárságáról jól ismert aktivista jó barátok az elégedetlenséggel, gyakorta alkalmazza is, hol a tűzijátékkal van baja, máskor pedig a jövője miatt izgul, a baloldal legnagyobb örömére, akik tárt karokkal fogadják a tapasztalatlan diáklányt minden egyes felszólalását, igaz, valószínűleg már az ellenzék haja is égnek állt a lány nemrégiben tett nyilatkozata miatt. 

Pankotai most sem aprózta el gondolatait, szerinte egy jobb világ alapja, ha elégedetlenek vagyunk, ez vitte előre a világot, amióta az ember létezik, enélkül még mindig csak egy barlangban élnénk és minden találmányt, fejlődést is ennek az elégedetlenségnek köszönhetünk.

Pankotai Lili forradalmi hangulatú írásában arra is buzdítja követőit, hogy higgyenek magukban és abban, hogy teremtők. 

„Minden változást a természetes szükségletből fakadó elégedetlenség hoz létre. Tudd, mit akarsz, hova szeretnél eljutni, mi az álmod, miként szeretnél élni, és tegyél, harcolj érte. Soha, de soha ne engedd senkinek, hogy eltántorítson, mert ha ezt megengeded, örökre a barlangban fogsz maradni. Merj elégedetlen lenni!” – mondja, kiemelve, hogy:

A rendszer akkor fog változni, ha a gondolkodásban lesz változás. Ehhez pedig elengedhetetlen az ilyen fogalmak és jelenségek tisztánlátása.

Borítókép: Pankotai Lili (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.