Elkapták a férfit, aki öngyilkos merénylőket akart küldeni a Puskás Arénába

Megzsarolta az UEFA-t is.

Forrás: Bors2023. 09. 25. 13:43
Budapest, 2023. június 20. A Puskás Aréna a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkõzés elõtt 2023. június 20-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbantással fenyegetőzött a Hollandia–Csehország Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt egy angol férfi, majd megzsarolta az UEFA-t is. A férfit most ítélték el – bukkant rá a hírre a Bors

A portál emlékeztet, még a 2021-es foci Eb alatt zsarolta meg valaki az Európai Labdarúgó-szövetséget azzal, hogy merénylők mennek az egyik meccsen a nézők közé és megölik őket, hacsak nem fizetnek váltságdíjat kriptovalutában. Az ügy okozott néhány kellemetlen pillanatot a szervezőknek, ugyanis a férfi a nyolcaddöntő csúcsmeccsét akarta tönkretenni, amely a Hollandia–Csehország összecsapás volt, amelyet június 27-én rendeztek meg a Puskás Ferenc Stadionban. 

Angliában gyorsan kiderítették, hogy az üzenet a Londontól nem túl távoli, dél-angliai, csendes kisvárosból, Aldershotból érkezett a brit segélyhívó 999-es számára, így a kommandósok azonnal akcióba léptek, és megkeresték a férfit. 

Miután megtalálták, Joshua Udall percek alatt megtört és elmondta, hogy valójában nem akart tömegmészárlást rendezni, csak így akart pénzt szerezni a rákbeteg apja kezelésére. Megtalálták nála a telefont is, amelyről az üzenetet írta. 

Kiderült az is, hogy a férfi enyhe autizmussal küzd, de tisztában volt azzal, amit elkövetett. Édesapja azóta elhunyt.

A bíróság egyévnyi börtönre ítélte a 34 éves férfit. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.