időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Milliókért fejlesztett a kormány Karácsony Gergely szülőfalujában is

Magyar Nemzet
2023.09.08. 16:54 2023.09.08. 17:59
Milliókért fejlesztett a kormány Karácsony Gergely szülőfalujában is

Az elmúlt csaknem négy évben több mint hatvanmilliárd forint fejlesztés valósult meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei falvakban a Magyar falu programon keresztül – közölte a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírtasson pénteken.

Gyopáros Alpár a helyi Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Ház mintegy 15 millió forint értékű filagóriájának és napelemes rendszerének átadásán azt hangsúlyozta, kiemelkedő az a falupasztorációs munka, amelyet a görögkatolikus egyház a falvakban végez, különösen az ország három északkeleti megyéjében. Nemcsak a görögkatolikusok, hanem bármely egyház a falvakban és az egyházközségekben végzett munkáját a kormány támogatta és támogatni is fogja – erősítette meg a kormánybiztos.

Az összesen mintegy háromezer kistelepülésen az ország népességének egyharmada él, a községekben pedig folyamatosan növekszik a lakosságszám – emlékeztetett Gyopáros Alpár.  

Kifejtette, az előző évszázad rendszere miatt a falvak ötvenéves lemaradásban vannak a nagyobb településekhez képest, ezt a hátrányt nem lehet egy csapásra eltüntetni, fokozatosan, lépésről lépésre, egyről a kettőre kell ledolgozni.

A civil egyesület tulajdonában lévő épület jól jelképezi ezeket a megtett, apró lépéseket, bizonyítja a közösség tagjainak szorgalmát és lelkesedését – fogalmazott. A vármegyei kistelepüléseken felhasznált hatalmas összeg nagy részben a térségi országgyűlési képviselők lobbitevékenysége révén érkezett Szabolcs-Szatmár-Beregbe – tette hozzá.

– Ezt így kell csinálni – jelentette ki a közösségi ház létrehozásával és fejlesztésével kapcsolatban Seszták Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Arról beszélt, fontos, hogy egy közösség ne csak kitűzze, hanem el is érje a célját.

A 2021-ben létrehozott közösségi ház napelemes rendszerét nyolcmillió forintos pályázati támogatásból fejlesztették, további hétmillió forint jutott a további beruházásokra.

Saját „szülőfalujában” sem rajonganak Karácsony Gergelyért

Bár Fehérgyarmat szülötte, több alkalommal is Nyírtasst nevezte szülőfalujának az ott forgatott kampányfilmben Karácsony Gergely, amelyben bejelentette, hogy megméreti magát a baloldal miniszterelnök-jelölti előválasztásán 2021, májusának elején. Mindezek ellenére a Fidesz kormány alatt több fejlesztést is megért település szavazói a 2022-es országgyűlési választásokon nem mutattak hasonló lelkesedést a főpolgármester irányába, ugyanis több mint háromszor többen szavaztak a Fidesz kormányra, mint az ellenzéki összefogásra. 

Több mint háromszoros fölénnyel nyert a Fidesz Nyírtasson a baloldali pártok összefogásához képest a 2022-es országgyűlési választásokon. Fotó: Átlátszó.hu

Borítókép: Gyopáros Alpár (Fotó: MTI)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.